Hopp til innhold

20 tips etter fantomtegning

Politiet har fått rundt 20 ulike tips i etterforskninga av to voldtekter, ett voldtektsforsøk og ett seksuelt motivert overfall utendørs i Tromsø.

Fantomtegning

Dette er en fantomtegning av mannen som kan stå bak to voldtekter, ett voldtektsforsøk og et seksuelt motivert overfall i Tromsø siden i fjor høst.

Foto: Politiet

Til NRK forteller politiet at flere mener de gjenkjenner mannen på en fantomtegning som ble offentliggjort i går.

Tipsene skal nå undersøkes nærmere av politiet.

I avisa Nordlys forteller to venninner i 20-årene at de i helga ble kjørt hjem av mannen på fantomtegningen.

Fikk skyss

De kjente igjen mannen da Troms politidistrikt i går gikk ut med en fantomtegning av en mann de mener kan stå bak to voldtekter, ett voldtektsforsøk og et seksuelt motivert overfall i Tromsø siden i fjor høst.

Mannen skal være av østeuropeisk opprinnelse.

Kvinnene var på vei hjem fra et nachspiel etter klokka sju natt til søndag da de på ulike tidspunkt ble plukket opp av en mann som tilbød dem gratis skyss.

En av kvinnene kjørte alene med mannen, og forteller til avisa at han ga henne flere komplimenter på utseendet hennes og ville bli med henne hjem. Han kom også ut av bilen og fulgte henne til døra.

Kan være flere saker

– Der fortsatte han å spørre om han fikk bli med inn, noe jeg nektet, men han ga seg ikke, og ville ha en klem, sier kvinnen som kom seg inn og fikk låst døra, til Nordlys.

De to kvinnene vil nå gå til politiet med sin historie.

Politiadvokat sa i går at de ikke ser bort i fra at det kan være andre tilsvarende saker. Hun kom med en advarsel til innbyggere i Tromsø.

– Politiets råd for å forebygge slike overgrep, og vold i det offentlige rom generelt, er å oppfordre alle til å tenke seg om i forhold til hvor mye alkohol de drikker, både menn og kvinner. Videre at både kvinner og menn passer på hverandre mens man er ute på byen, og går flere sammen hjem eller bruker buss eller taxi – ikke privattaxi.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark