Hopp til innhold

Norwegian vil ikke ha bonusordning fra SAS

Hvis SAS gjenninnfører bonusordning på innenlandsreiser, vil Norwegian kutte i flytilbudet i Nord-Norge og Vestlandet.

Vikarkontrakter skaper konflikt

Det kan bli færre flyadganger fra Norwegian i fremtiden.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Bonusordning på innenlands flyreiser er ikke lov i Norge. Ordningen ble fjernet for ti år siden, men det ser nå ut som at den kan gjeninnføres.

– SAS må bedre sin situasjon

Stortingsrepresentant Steinar Gullvåg (Ap) tror dette er et tiltak som kan hjelpe SAS' økonomiske situasjon.

– De har hatt regnskap som ikke har vært positive de siste årene. Selskapet må bedre sin konkurransesituasjon dersom det skal overleve, og dette er ett av de tiltakene som selskapet kan ha nytte av, sier han.

Vil kutte i Nord-Norge

Norwegian er negative til en gjeninnføring av bonusordningen, og frykter de må legge ned ruter dersom dette blir gjennomført.

– Nord-Norge er et slikt eksempel, og vi har også tynne ruter på Vestlandet, i Molde og Haugesund som vi må se på dersom det skal innføres en bonusordning, sier Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian.

Norwegian kom seg inn på markedet for ti år siden, mye på grunn av at bonusordningen ble forbudt.

En avgjørelse i denne saken er ventet i løpet av oktober.

Ikke konkludert

Administrerende direktør i Norwegian, Bjørn Kjos, har i høringsuttalelser i denne saken argumentert mot gjeninnføringen fordi SAS sitt bonusprogram er mer attraktivt enn Norwegians.

Hans selskap kan dermed miste kunder dersom bonus på innenlandsreiser igjen blir lovlig.

Anne Marit Bjørnflaten, samferdselspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, presiserer at opprettholdelse av ruter vil veie tungt når de skal ta en avgjørelse i saken.

– Ap har ikke konkludert i denne saken ennå, og hensynet til å opprettholde flyruter i Nord-Norge og på Vestlandet vil være avgjørende for hvilken beslutning vi tar, sier hun.