Hopp til innhold

Advarer mot skadd bjørn

Politiet advarer mot en bjørn som trolig ble skadd i en påkjørsel utenfor Karasjok i går kveld. Samtidig er en annen bjørn sett i et boligfelt i bygda i går ettermiddag.

Det var finskeTellervo Saijets, som arbeider i Karasjok, som kjørte på en bjørn da hun var på vei til Karasjok sent onsdag kveld.

– Jeg så et stort hode som stakk ut fra buskene, og deretter smalt det, jeg mener bjørnen ble skadet, men den stakk avgårde, forteller hun til NRK Sápmi.

Operasjonsleder ved Øst-Finnmark politidistrikt, Svein Erik Jakobsen, oppfordrer nå befolkningen i Karasjok til å vise aktsomhet.

– Vi vet at en bjørn er påkjørt, og en annen bjørn er observert i et boligfelt. Vi oppfordrer folk til å oppføre seg som vanlig, men ikke drar ut for å prøve å få et glimt av bjørnen, eller oppsøker skogen etter mørkets frembrudd, sier Jakobsen.

Statens naturoppsyn sender i morgentimene ut to jaktlag for å spore opp bjørnene.

– Et skadd dyr, og ikke minst en skadd bjørn, bør en prøve å få avlivet så fort som mulig. I første omgang må vi få sjekket hvor skadet bjørnen ble i påkjørselen, sier Erland Sørgård fra SNO i Karasjok.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark