Hopp til innhold

– Vi hadde vært på puben

Tidligere sametingspolitiker Terje Tretnes var med i jaktlaget som hadde teltleiren som brant ned og der en hund ble funnet død.

Montasje

Terje Tretnes sier at han ikke vet hva som har skjedd.

Foto: NRK

Det var i helga at en jaktleir i Karasjok i Finnmark brant ned.

Et telt ble ødelagt i brannen, og en død hund ble funnet i hjulakslingen på et firehjulsdrevet kjøretøy. Tomme ølbokser og våpen lå slengt omkring i leirområdet.

Feiret felling av elgkalv

Den tidligere sametingspolitikeren Terje Tretnes var med i jaktlaget som hadde denne teltleiren.

Han bekrefter overfor dagbladet.no at det ble drukket alkohol i leiren, men at brannen må ha oppstått mens jaktlaget var på pub.

Han sier at han og jaktlaget hadde skutt en elgkalv, og at de feiret det i jaktleiren. De tok så en taxi til utestedet «Bivdu» i Karasjok der de feiret videre.

– Vi hadde vært på puben og da vi kom tilbake stod det flere brannbiler, ambulanse og politibiler ved jaktleiren. Jeg vet ikke hva som har skjedd, sier Tretnes til dagbladet.no.

– Etterlot alt i orden

Tretnes sier at da de forlot jaktleiren så var alt i orden, og de etterlot hundene og skytevåpnene på plassen siden de ikke kunne ta dem med til puben.

Han sier videre til nettstedet at han synes det er var synd med den døde hunden, og at det var en ung hund som akkurat begynte å bli en god jakthund.

Tretnes har sittet i åtte år på Sametinget for Samefolkets parti.