Hopp til innhold

– Tromsø Ap vil vrake Henriksen

Kvinnen skrev en støttemelding til Ingebrigtsens politiske motstander på Facebook, rett før avsløringen ble kjent.

Henriksen og Facebook

Henriksen fikk støtteerklæringer på Facebook av kvinnen.

Foto: Motasje/Skjermdump Facebook / NRK

Dagen før den 25 år gamle kvinnen fortalte om forholdet hun hadde hatt med Roger Ingebrigtsen fra hun var 17 år, ga hun Ingebrigtsens største politiske rival full støtte på Facebook.

Hyllet Henriksen

Fredag 23. november skrev den nå 25 år gamle kvinnen, og Troms Ap-politikeren, følgende melding på tidligere AUF-leder Martin Henriksens Facebook-profil, skriver VG:

«Strålenes måling for Arbeiderpartiet i dag! God oppladning før neste helg der vi skal stemme Martin Henriksen på topp :)».

Kun timer etter

Martin Henriksen står på førsteplass på nominasjonskomiteens innstilling foran neste års stortingsvalg.

Det var kun få timer etter støtteerklæringen på Facebook at 25-åringen kontaktet Henriksens kjæreste, venninnen og rådgiveren ved Statsministerens kontor, Tonje Brenna, for å fortelle om det seksuelle forholdet hun hadde hatt til 20 år eldre Ingebrigtsen.

Sistnevnte lå på tredjeplass på nominasjonslisten og ønsket å ta opp kampen med Henriksen, før han trakk seg både fra listen og fra jobben som statssekretær sist fredag.

VG skriver at avisen er kjent med at sentrale personer i Tromsø Ap vil vrake Martin Henriksen fra førsteplassen og bytte ham ut med Christin Kristoffersen fra Svalbard.

– Ikke et politisk spill

Kvinnes advokat Thomas Hansen sier det ikke har vært noe politisk spill fra hennes side.

– Det ligger i sakens natur at det har vært en tøff tid og særlig i helgen. Hun har fått et enormt medietrykk på seg. Særlig i sosiale medier hvor folk uttaler seg i hytt og pine, uten å vite noe om saken. Mye av det er ren sjikane og det er mye påstander om hvorfor hun har gjort dette nå, sier han.

– Flere innenfor Ap har spilt spørsmål om avsløringene har noe med å gjøre med et politisk spill. Hva tenker du om det?

– Dette dreier seg ikke om et politisk spill og det vil hun gjerne poengtere.

– Forstår du at folk spekulerer i disse motivene?

– Ingen kommentar.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark