Sent søndag kveld hadde flere av hundekjørerne under årets Finnmarksløp sjekket inn på hotellet i Tana.
Der fikk de hvile i noen få timer før de skulle tilbake igjen på hundesleden.
Se GPS-spor: nrk.no/finnmarkslopet
En skikkelig mat-Mons
Lars Monsen kom inn klokken 21.15, og var ute igjen litt over halv tre i natt.
Etter at Monsen forlot Tana, ligger han nå på en 16-plass i årets løp. Den som leder er storfavoritten Robert Sørli.
Mens monsen var i Tana var det opp til handler og kjæreste, Trine Rein, å få i villmarkingen maten han trengte.
– Så dette kostholdet til Lars Monsen?
– En av dem er til meg, flirer Trine Rein på vei tilbake til hotellrommet.
- Les også: Dette er Lars Monsens taktikk
Kan miste matlysten
Men det er en grunn til at hundekjørerne tilsynelatende har hamburger på menyen. Veteran Bernt Walseth fra Alta forteller at det er ganske vanlig å miste matlysten, når man kjører lenge og skal opp igjen etter et par timer.
– Når vi kommer inn er det for meg egg og bacon. Da bøtter vi nedpå. Men når vi står opp igjen har vi liten matlyst. Da er det mest kaffe for å holde seg i gang, sier han.
– Tenker dere på kostholdet?
– Vi bør jo det, men på et tidspunkt handler det mest i å få det ned bare, sier han.
Hvalkjøtt og slakteavfall
Hundene, som løper stort sett hele dagen, må derimot ha i seg betydelige mengder kalorier.
Hundenes ernæringsbehov er nøye studert og hundene fôres med tørrfôr, slakteavfall, lammeavskjær, hvalkjøtt, laks, frysetørret vom og hundepølse.
– De får det beste. Bra tørrfôr og kjøtt hele året, slik at vi kan ha det samme under løp. Det blir vel rundt 10.000 kalorier i døgnet. De forbrenner jo mye, sier han.
- Les også: – En del plumpsnø underveis