skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Ber retten avgjøre erstatning

Foreldrene til jentene som ble drept i Baneheia 19. mai i fjor, vil overlate til Kristiansand byrett å avgjøre hvor mye de skal få i økonomisk oppreisning.

Publisert 22.05.2001 08:13.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Ivar Sveen.
Det er vanlig at pårørende kommer med et konkret pengekrav. Før rettssaken begynte, antydet bistandsadvokat Ivar Sveen, at de pårørende totalt kom til å kreve mellom 1,5 og to millioner kroner i oppreisning. Nå har de pårørende imidlertid bestemt seg for å be retten bruke skjønn når de fastsetter erstatningen. I tillegg krever bistandsadvokatene tapt arbeidsfortjeneste og faktiske utgifter som de to foreldrene har hatt. Når statsadvokat Edward Dahl er ferdig med sin prosedyre, er det bistandsadvokatene som skal fremme et økonomisk krav på vegne av sine klienter; jentenes foreldre.
Edward Dahl.

Ménerstatning

Det har også vært snakk om å kreve ménerstatning. Dette kravet ble ikke dokumentert tidsnok for retten. Det er sannsynlig at dette spørsmålet kommer opp for retten som en egen sak, eller når saken eventuelt kommer opp for lagmannsretten.
Selv om en eller begge av de tiltalte ikke skulle bli funnet skyldig etter tiltalen, kan retten likevel dømme dem til å betale oppreisning.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no