skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Forberedelsene er i rute

Biskop Finn Wagle er i rute med forberedelsene til prinsessebryllupet i mai. Skrivingen av talen til prinsesse Märtha Louise og Ari Behn er i gang.

Publisert 17.04.2002 17:14. Oppdatert 17.04.2002 18:09.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Forberedelsene har pågått lenge, forteller biskop i Nidaros Finn Wagle i et lengre intervju med NRK. Men nå er rammen rundt vielsen lagt. Wagle forteller at han i flere omganger har møtt brudeparet for å diskutere detaljene rundt vielsen.

Varme og spontanitet

Kronprins Haakon og biskop Finn Wagle.
- Jeg har hatt gleden av å bli kjent med dem begge. De er åpne mennesker med mye varme og spontanitet. De er preget av sjenerøsitet vil jeg si, sier Finn Wagle.

Som biskop har Wagle møtt medlemmene av kongefamilien en rekke ganger. For eksempel inviteres de norske biskopene til en årlig middag på Slottet.

Wagle har også møtt prinsesse Märtha Louise tidligere. Ari Behn har han derimot ikke møtt før forberedelsene til bryllupet startet.

Deltok aktivt

Brudeparet har altså deltatt aktivt i forberedelsene. Og nå er liturgien som skal brukes under vielsen klar. Wagle sier at liturgien gradvis har funnet sin form, og at den nå blir slik brudeparet vil ha den.

Vielsen blir både vanlig og uvanlig, mener biskopen.

- Den blir vanlig i den forstand at to mennesker sier ja til hverandre, og forlater kirken med Guds velsignelse. Den uvanlige er at det er en prinsesse som gifter seg, og at oppmerksomheten blir stor.

Jobber med talen

I vielsen 24. mai skal Finn Wagle tale. Arbeidet med talen er også startet. Wagle forteller at han jobber med talen. Så langt har han jobbet med talen i tankene.

- Talen opptar meg for eksempel når jeg går tur på stiene langs fjorden på Lade i Trondheim, sier Wagle.

I disse dager setter han de første ordene på papiret, så skal det flikkes på talen helt fram til bryllupet.

Restaureringen pågår

Ved dette alteret gir Märtha og Ari hverandre sitt ja.
Vielsen mellom prinsessen og Ari Behn skal skje i Nidarosdomen. At vielsen skjer nettopp der, har ført til at restaureringen av kirka er fremskyndet.

I disse dager pågår arbeidet for fullt for å bli ferdige i løpet av den drøye måneden som gjenstår til bryllupet.

Selve kirkebygget blir pusset opp. I tillegg blir en rekke av gjenstandene inne i kirkebygget restaurert. Blant annet har alterringen fått nytt skinn, et sølvkors midt i kirkerommet er restaurert, stolene Märtha og Ari skal bruke er reparert og flere lysekroner blir pusset opp.

- En stor begivenhet

Biskopen i Nidaros mener prinsessebryllupet kommer til å bli en viktig begivenhet både for Trondheim og kirka. Han sier at det er spennende å se de store ringvirkningen av vielsen.

- Vi snakker ikke her bare om en brullupsdag, men nærmest en bryllupsuke med mange arrangementer. Det er en fantastisk mulighet for både byen og kirka til å presentere seg, mener Wagle.

Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no