skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 
Profil: Ari Behn

Dandy, forfatter og prinsessegemal

Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
Når Ari Behn går opp kirkegulvet i Nidarosdomen er han garantert ikke Trist som faen, men ordene vil trolig følge ham til evig tid.

Publisert 20.05.2002 14:26. Oppdatert 20.05.2002 15:46.
Det spørs om 29-åringen fra Moss ikke hadde valgt en annen tittel på sin første bok om han hadde sett inn i glasskula og oppdaget seg selv som prinsessegemal.

Dopflørt

Kanskje hadde han også valgt en litt annen livsførsel, opptrådt litt mindre bohemaktig og utagerende i lystige lag. Bildene av en dopflørtende forfatter i dress og svarte solbriller på biltur i Lars Vegas, har gått landet over.

Det var flere enn staben på Slottet som rynket på øyenbrynene av videoen. Det har nok heller ikke gått mange hus forbi at forfatteren har terningkast seks tatovert på den høyre overarmen som et evig minne om karakteren VGs bokanmelder ga debutboken "Trist som faen".

Farger og fotball

Men Ari Behn er nå den han er, og den mørkhårede 29-åringen har klart det andre menn bare kan drømme om: å smelte hjertet til en ekte prinsesse.

Foto: Scanpix
Mye tyder også på at han er i ferd med å få innpass hos det norske folk. Alltid smilende og med et vinnende vesen opptrer han i det offentlige rom, ofte ikledd skjorter i knallfarger samt mer eller mindre tidsriktige og trendy dresser.

Folkelig dandy

Fotballidenskapen er stor, og ikke sjelden er Ari å se på fotballkamp. Gjerne sammen med Ap-toppen Trond Giske, som er en nær venn.

Moss fotballklubb har gitt Ari og prinsesse Märtha
Louise livsvarige plassbilletter på Melløs stadion. Mossekråkenes hjemmebane ligger bare et steinkast unna barndomshjemmet der Ari vokste opp sammen med to søsken.

Ari, to år gammel. Foto: Privat

Omflakkende

Selv er den blivende prinsessegemalen født i Århus i Danmark 30. september for snart 30 år siden. Sine barnesko tråkket han i England, Nord-Norge og Moss. I dag er Ari bosatt i Oslo.

Stolt konfirmant i pastell. Foto: Privat
Foreldrene hans tilhørte det mange vil kalle et hippiemiljø. De to er skilt, og Aris forhold til faren, Olav Bjørshol, har ikke alltid vært like nært. Dette skal imidlertid ha bedret seg den siste tiden.

Mor koblet

Det var ingen ringere enn Aris mor, Marianne Solberg Behn, som førte sønnen og prinsessen sammen. Hun og prinsesse Märtha Louise deler interessen for rosenterapi og er gode venninner.

Ari falt pladask for Märtha Louise da han for første gang møtte henne under et besøk hos moren, men han fikk ikke snøret i bånn med en gang.

Oppskrytt

– Jeg syntes han var litt oppskrytt. Det var ikke kjærlighet ved første blikk for meg, men ved tredje blikk, har Märtha Louise forklart.

Ari fridde på særdeles romantisk vis på Kongsseteren 13.
desember i fjor. Da hadde den kommende brudgommen laget en egen kjærlighetssti som han prydet med Märtha-liljer.

Sprekkeferdig

At mossingen er oppover ørene forelsket i den 30 år gamle prinsessen fra Asker er det ingen tvil om.

I tiden før forlovelsen ville han ikke kommentere forholdet med ett ord, men samtidig var det ikke vanskelig å se at han var sprekkeferdig av forelskelse og fortellerlyst.

Reisende forfatter

Det siste er kanskje ikke så rart all den tid Ari lever av å lage fortellinger. 29-åringen er av flere nærmest genierklært som forfatter.

Debutboken har også solgt om lag 40 000 eksemplarer og gitt forfatteren godt over en million kroner i klingende mynt. Det kan komme godt med for inntektsposen har ikke bestandig vært like full.

At han skulle bli forfatter, ble bestemt allerede på
barnehagestadiet, men veien fram til en hverdag som
heltidsforfatter har gått gjennom både lagerarbeid og arbeid som assistent i barnehage.

Et mellomfag i idehistorie samt et grunnfag i religionshistorie har han fått med seg på veien.

Der tingene skjer

I dag er lagerfrakken for lengst hengt bort. Det er forfatter Ari Behn er. Hver eneste dag prøver han å skrive litt, og 29-åringen er svært opptatt av å fungere som lesernes øyne og øre ut mot verden.

Han vil helst være der det skjer, når det skjer,
enten der er snakk om selvmordsbombere i Israel eller flyangrep mot terrorister i Afghanistan. De sterke inntrykkene skal bringes videre.

Ny suksess?

Den neste romanen fra den gifteklares hånd skulle etter planen være ferdig til høsten, men forlegger Torleiv Grue sier nå at det kan ta år før boken er ute på markedet. Trolig vil den selge som hakka møkk, uansett utgivelsesdato.

Av: Stig Tore Laugen, NTB

LENKER
Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no