skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
orderudsaken_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Orderudsaken Sist oppdatert 09:26
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Veronica Orderud

29 år gamle Veronica Orderud vokste opp på Ekeberg i Oslo og kom som veterinærpraktikant til Orderud gård for åtte år siden. Der traff hun Per, som hun giftet seg med i 1994.

Publisert 11.01.2002 10:31.
SE OGSÅ:
Veronica betegnes som en flittig og oppvakt jente. Hun gikk ut fra Oslo Katedralskole i 1990. Den vordende veterinærstudenten kom som praktikant til Orderud gård 21 år gammel. Der traff hun 18 år eldre Per Orderud, og i 1994 giftet de seg.

Med sin utadvendte måte å være på, og boblende temperament, er Veronica Orderud en helt annen type enn ektemannen Per Kristian. Veronica viste både store talegaver og en evne til kjappe kommentarer da hun forsvarte seg mot drapsanklagene i Nes herredsrett i fjor.

Veronica Orderud betegnes som en flittig og oppvakt jente.

Tydelig kroppsspråk

Et annet kjennetegn ved Veronica Orderud, er hennes tydelige kroppsspråk som ikke levnet noen tvil om hva hun mente eller følte, selv når hun bare satt og fulgte med på hva som ellers foregikk i retten.

Kroppsspråket fikk hennes halvsøster Kristin Kirkemo Haukeland til å bryte ut at hun mistet konsentrasjonen på grunn av at Veronica Orderud himlet med øynene. Forholdet mellom de to søstrene var iskaldt hele tiden i retten, og Veronica Orderud sa at hun aldri ville ha kontakt med den jenta igjen, om søsteren.

Ingen ønsker om å bli gårdskone

I Nes herredsrett sa Veronica Orderud at hun aldri hadde ønsket å bli gårdskone. Dette var et svar på aktoratets forsøk på å påstå at hun hadde giftet seg med ektemannen for penger, og i troen på at Orderud gård allerede var hans.

Dagboknotater hvor Veronica Orderud gikk hardt ut mot ektemannen og karakterisert ham som en liten dritt som ikke fikser en ting, ble avvist av Veronica Orderud som noe hun hadde skrevet for å få utløp for sitt temperament, og som slett ikke var ment sånn.

Dette var nok den tyngste sekvensen for Veronica Orderud i tiltaleboksen, en sekvens som ble etterfulgt av at ektemannen Per Kristian Orderud strøk henne varmt over kinnet.

Ble dømt til 21 års fengsel

Veronica Orderud ble i Nes herredsrett dømt til 21 års fengsel.

I ankesaken i Eidsivating lagmannsrett har hun samme forsvarere som i Nes herredsrett: Frode Sulland og Heidi Ysen.


 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no