Hopp til innhold

- Kommer til å koste arbeidsplasser

Miljøpolitikken er ikke gratis, sa Venstre-leder Lars Sponheim under Folkemøtet på NRK.

Deltagerne under Folkemøtet i Tromsø.

Deltagerne under Folkemøtet i Tromsø.

Foto: NRK

Det NRK-sendte Folkemøtet i Tromsø satte miljøspørsmål på dagsorden.

- Jeg vil være ærlig og si at vi kommer til å stå overfor store endringer i norsk industri. Betong og sement-industrien er blant klimaverstingene. Det kommer til på koste arbeidsplasser, sa Sponheim.

Sponheim fikk motbør av Børge Brende som pekte på sin erfaring som miljøvernminister.

Lars Sponheim under Folkemøtet i Tromsø.

Lars Sponheim under Folkemøtet i Tromsø.

Foto: NRK

- Det er fullt mulig å stille noen av verdens strengeste miljøkrav til norsk industri og de klarer konkurransen, sa Brende.

Duell med Bjørnøy

Tidligere miljøvernminister Brende var også uenig med dagens miljøminister Helen Bjørnøy.

- Fra dag én så har vi skrudd opp tempoet i norsk klimapolitikk. Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre etterlot seg en klimapolitikk som førte til vekst i norske klimautslipp, sa Helen Bjørnøy.

 

Konkret så tvinger vi oljeselskapene til å selge biodrivstoff. Vi har satt krav til rensing av gasskraftverk og vi har bevilget penger til det. Dette handler om å omsette mange av de luftige visjonene som den forrige regjeringen var kjent for til konkret handling.

Miljøvernminister Helen Bjørnøy / NRK

- De aller fleste av regjeringens tiltak var i den klimameldingen som regjeringen Bondevik la frem. Det var en enestående svak klimamelding. Også forrige gang arvet vi en klimamelding fra AP og da måtte jeg legge frem en tilleggsmelding, svarte Brende.

AKTUELT NÅ