Hopp til innhold

- Ikke gå amok på skolen...

- Men start et band, skriver Sascha Konietzko i bandet KMFDM til NRK. Les utdrag av mailen her.

KMFDM
Foto: Promo

Les original versjonen her (engelsk).

Bare timer etter Columbine-massakren i 1999, så jeg mitt eget ansikt på fjernsyn, inkludert på ”America’s Most Wanted”. De hadde umiddelbart plukket opp historien, de sensasjonalistene.

I løpet av 48 timer var helvete løs. Alle […] forsøkte å få et ansikt på navnet KMFDM, for å finne det minste tegn […] for å komme opp med en syndebukk, noen som kunne holdes personlig ansvarlig, som i: ”Her er personen […], som klarte å omforme våre stakkars små barn til nazi-elskende drapsmaskiner.

Det var en heksejakt. Jeg gjorde den eneste tingen som virket fornuftig: jeg sendte ut en uttalelse […] og holdt lav profil.

[…]

Når ingen kunne finne noe konkret på KMFDM, snudde den vanvittige mediemaskina seg til den mer kjente Marilyn Manson og prøvde å gi ham skylda, enda Columbine-drapsmennene ikke en gang var fans av musikken hans.

Det var en forferdelig opplevelse, for å si det mildt. En av mine største bekymringer umiddelbart [...] var at noen skulle kopiere lignende ting i framtida, som det ofte er når mennesker begår grufull vold.

Jeg fikk, dessverre, rett.

NRK: Hva er ditt budskap til de som kobler tekstene dine og estetikken din til grusomheter?

Det eneste budskapet i sangene og tekstene våre er: Tenk selv. Ta ansvar for egne handlinger.

[…]

Mitt eneste råd til noen som er så lei av den verden han/hun lever i, er: Ikke gå amok og skyt omkring deg på skolen din – men start et band!

best

sascha

KMFDM - Sascha Konietzko om skolemassakrene

Fikk skylden for skolemassakrer

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters