Hopp til innhold

Ville gjort alt en gang til

Ari Behn angrer ikke på sin ukelange personlige vendetta mot Carl-Erik Grimstad.
Hos Grosvold i kveld oppsummerer han raseriet i diktform.

Ari Behn hos Grosvold
Foto: NRK

Behn har trålet tv-studio etter tv-studio den siste uka etter at han på lørdag gikk til frontalangrep på tidligere soussjef ved slottet, Carl-Erik Grimstad over hele forsiden på VG.

LES: - Sprer tabloid svada

Og det er ikke bare i Norge folk har fått høre om Behns frustrasjon og sinne. I kveld var det premiere på Fredrik Skavlans nye talkshow "Skavlan" på svenske SVT, og blant gjestene i studio i Stockholm var nettopp Ari Behn.

Til tross for at programleder Fredrik Skavlan snakket norsk, tok Behn til seg at han skulle fortelle sin historie til et svensk publikum og snakket ekte svorsk.

- Va trevligt att vara här, Fredrik, åpnet Behn med å si.

Video nsps_upload_2009_1_16_21_44_27_2681.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Se Ari Behn ta en svensk en.

Samtidig som Skavlan ble sendt i Sverige, snakket Behn til nordmennene via Grosvold snakket om raseriet han har bygd opp mot Grimstad gjennom åtte år.

– Det har vært intense dager. Mandag var en av de viktigste dagene i mitt liv. Så det har vært velsignede dager, ren terapi, sier Ari Behn til programleder Anne Grosvold i kveldens program.

– Dette er epilogen

Også Grimstad var invitert til kveldens sending, men ønsket ikke å møte Behn ansikt til ansikt. Det faller sistnevnte tungt for hjertet:

– Det er både hårreisende og uakseptabelt. Han har i så mange år kommentert familien min og meg. Og når jeg endelig tar til motmæle, vil han ikke møte meg til debatt.

- Da er han død. Vi hadde begravelsen og gravølet på mandag og nå er dette epilogen. Nå kan vi gå videre, sier Behn som aldri har angret på at han gikk ut så hardt som han gjorde fremfor å skvære opp personlig:

LES: - Grimstad er så godt som død

– Da jeg våknet dagen derpå tirsdag, så merket jeg at jeg var like rasende. Jeg hadde lyst til å trykke på repeat-knappen og gjøre alt sammen på nytt. Det eneste jeg angrer på var at jeg ikke gjorde dette tidligere, sier Behn.

Har skrevet dikt

Behn avviser at den siste ukas mediesirkus er et ledd i bakgrunnsarbeidet til hans nye roman. Grimstad har ifølge Behn vært inspirasjon for én av karakterene i boka som kanskje kommer til høsten.

LES: Ari varsler blodhevn

Behn har også brukt de siste årene til å skrive dikt for å sette ord på opplevelsene, og leser ett av dem,«XO», for Anne Grosvold i kveld.

NRK.no fikk tilgang til diktet etter at opptakene til kveldens sending var avsluttet.

Familiesammenkomster lyder

bratt av støyende akkorder

Med seg selv

Med almuen

Med flertallet

Ari Behns dikt

Ari Behns dikt.

Foto: Faksimile / NRK

Norges befolkning applauderer

feller krakilske dommer:

Ødelagt av såpestykker

pengeflom og bedagelig

hushold

Åleglatt i tangauniform

Slått istykker

gjort til behag for

peiskos og familieblad

Video nsps_upload_2009_1_16_19_35_12_2672.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Ari Behn leser dikt hos Grosvold

Ari Behn sier at han nå har lagt raseriet bak seg, men at han ikke kommer til å holde munn i åtte år til:

– Jeg skal ikke plage offentligheten med så mye sårhet, men jeg ønsker at jeg i tillegg til å være prinsessens mann, kan ha en samfunnsrolle som norsk forfatter og få være en del av kollegiet, sier Ari Behn.

Diskusjonen er nå avsluttet.

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.