Hopp til innhold

– Jeg elsker kriminalitet

Ekskriminelle Petter R. Hansen stilte til intervju på NRKs Trygdekontoret.

Trygdekontoret
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Fullt maskert, iført finlandshette og kamuflasjeklær fortalte Petter R. Hansen om tida som tungt kriminell, og om boka han skrev sammen med politispaner Johnny Brenna og Aftenposten-journalist Kjetil Østli.

- Du er kjeltring, og har på en måte vært på TV før, sier programleder Thomas Seltzer til Hansen.

Deretter viste programlederen fram en scene fra et sjokkbrekk, der et par kriminelle brøt seg inn i en Kreditkassen-filial og tømte en minibank.

– Hva var det vi så her, spurte Seltzer.

- – Det var en minibank på Fyrstikktorget i 1992, svarte Hansen, og fortsatte deretter å forsvare kriminaliteten som et nødvendig samfunnsonde.

– Elsker du kriminalitet? spør Seltzer litt senere i programmet, og viser til det Hansen har skrevet i boka.

– Ja, jeg elsker det, det har vært en del av mitt liv gjennom 20 år. Vi er liksom ”criminal minded”, vi tenker krim hele tiden, ser på ting og dører som mulig kriminalitet. Men husbrekk og dritt som går utover vanlige skattebetalere er jeg ikke noen tilhenger av, sier Hansen.

Overfor nrk.no avviser Hansen at han er ute etter oppmerksomhet rundt seg selv.

– Er du ute etter å bli krimkjendis?

– Nei, jeg har ikke noe ønske om å profilere meg, Brenna ringte til meg og spurte om jeg var intereessert i å stille til noen intervjuer til den boka, og jeg var jo det. Jeg var på mange måter ferdig med kriminalitet, det var et tilbakelagt kapittel. Jeg var med i boka for å fortelle historien om det virkelige liv, sier Hansen til nrk.no.

Ikke uproblematisk

Det var ikke uproblematisk for forfatterne å få grønt lys for det kontroversielle samarbeidet. I ankesaken etter Munch-saken i 2007, der Petter R. ble frikjent for medvirkning til Munchranet, fikk både Brenna og Hansen kritikk av de medtiltaltes forsvarer Morten Furuholmen. Han mente de to forklarte seg så samstemt at det kunne ligge et økonomisk motiv bak.

Ankesaken endte med frifinnelse for Petter R. Hansen, og han har i ettertid lagt seg lavt, og han har helt sluttet med kriminalitet. Det er derfor han stiller med finlandshette.

– Jeg kunne vist fram ansiktet, men det er familien, særlig sønnen, som er hovedårsaken til at jeg bærer maske. De vil helst ikke at jeg stiller opp i det hele tatt, men noe må jeg svare ja på, sier han.

Sa nei til alle andre

Hansen sa i går nei til å stille opp i Store Studio, og han har også nektet å bli filmet på gata. Ikke på noen andre steder enn hos Thomas Seltzer i Trygdekontoret.

– Hvorfor akkurat her?

– Det er en kar som har to sider, en stor, mørk en som er enig med meg. Det er et realt program, der du får si og mene hva du vil, sier han.

Trygdekontoret er i gang igjen, etter at Seltzer har turnert med Turboneger i lang tid.

– Greit å få en så omsvermet gjest allerede i første program?

– Det er veldig kult. Alle ville ha Petter, men han sa bare ja til meg, det er et kompliment, sier Seltzer til nrk.no.

– Større talkshow må forholde seg til det etiske ved å ha straffedømte forbrytere og våpen i studio, mens vi bare kan drite i det, sier han.

Betyr det at dere helst ikke bør bli for store?

– Det er vel ingen fare for at det blir for stort, men målet er jo det på sikt. Da tror jeg hele rikskringkastingne ville implodert, sier han.

- Litt rusten

Thomas Seltzer har den siste tiden turnert som bassist med bandet Turboneger.

– Hvordan er det å være i gang igjen?

– Jeg merker jeg er litt rusten etter turneen, men det er veldig digg å være i gang igjen. Veldig godt å sette seg ned igjen i den litt klamme trygdekontorsettingen igjen.

Kulturstrøm

  • Låter fra Universal Music på vei tilbake til TikTok

    Musikk fra Universal Music vil igjen bli tilgjengelig på videoplattformen TikTok, melder partene i en pressemelding.

    Det skjer etter at partene har blitt enige om en ny lisensavtale.

    Universal Musics musikk har vært borte fra TikTok siden 1. februar i år.

    Universal Music mente den gang at TikTok forsøkte å bygge en musikkbasert virksomhet uten rettferdig betaling for musikken.

  • Gitarlegenden Duane Eddy er død

    Eddy døde av kreft på sykehuset Williamson Health, opplyser kona Deed Abbate, ifølge nyhetsbyrået AP.

    Duane Eddy var født i delstaten New York, men bodde i Arizona da han fikk sitt store gjennombrudd med låten «Rebel-'Rouser» i 1958. Han ble også kjent for blant annet «Because They're Young» og sin versjon av Henry Mancinis «Peter Gunn».

    Eddy betegnes som en av rockehistoriens mest innflytelsesrike instrumentalister og var en stor inspirasjonskilde for artister som George Harrison, Bruce Springsteen og John Fogerty, skriver Guitar World.

    (NTB)

    Duane Eddy under Stagecoach Music Festival i Indio i California i 2014.
    Foto: AP
  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP