Hopp til innhold

Ole Paus skriver sang for Haiti

En ny sang, skrevet av Ole Paus, blir spilt inn til støtte for jordskjelvofrene i Haiti. Morten Harket og Bettan kan være blant dem som synger.

Ole Paus
Foto: Berit Roald / SCANPIX / Scanpix

En nyskrevet norsk sang blir spilt inn til inntekt for ofrene etter jordskjelvene på Haiti. Ola Paus har skrevet den, og Morten Harket og Elisabeth Andreasson kan være blant artistene som skal synge den. De deltar på støttekonserten søndag, 24. januar.

Nå øker artistene støtten med en rykende fersk låt, spesialskrevet for aksjonen. I lydstudioet Amadeus prøver Ole Paus i formiddag sangen, som ikke noe navn enda.

- Jeg var yr av forventning! sier Paus.

Teksten skal stå i sentrum, derfor har nettopp Ole Paus fått jobben med å skrive den for et helt kor av norske artister.

Paus, som er en av landets folkekjære artister, har gitt ut 30 plater. Likevel er han svært ydmyk overfor oppgaven det er å skrive en sang til et felles artistløft for katastrofe-ofrene.

- Jeg går til det med blandede følelser, for det er mange dyktige omkring. Og, jeg er livredd for å skrive en sånn sang. Det kan fort bli klamt med en sånn ”vi-er-så-snille”-sang, og det har jeg ikke lyst til å være med på, sier Ole Paus.

Støttekonsert sendes direkte på NRK

Harket - Bettan

Morten Harket og Elisabeth Andreasson (Bettan) kan være aktuelle for Haiti-plata.

Foto: NRK montasje

Artist-Norge samler seg til fellesløftet «Dugnad for Haiti» søndag 24. Januar. Støttekonserten blir holdt i Den norske opera og ballett og konserten blir sendt direkte i NRK.

Morten Harket og Elisabeth Andreasson er blandt artistene som deltar.


Amerikansk støttekonsert i kveld


Amerikanske artister har allerede mobilisert sine krefter gjennom ”Hope for Haiti Now” – en to timer lang tv-innsamlingsaksjon i kveld, 22. Januar. Skuespilleren George Clooney er initiativtager til konserten, og har invitert over 100 av de mest profilerte musikerne og skuespillerne i USA til å delta.

Til konserten i Los Angeles kommer blant andre BONO Alicia Keys, Bruce Springsteen, Stevie Wonder, John Legend, Coldplay, Rihanna, Jay-Z, U2 og Justin Timberlake.

Norsk musiker-tradisjon for å hjelpe


I forbindelse med sultkatastrofen i Afrika i 1985 ga norske artister ut «Sammen for livet» og i 2005 ble sangen «Venn» spilt inn til støtte for dem som ble rammet av Tsunamien i Indonesia.

NRK var med ved begge anledninger, og her kan du se klipp av sangene:

I løpet av dagen, fredag, blir prøveeksemplaret av den nye sangen, sendt ut til musikere i Norge, og artistene får invitasjon til å være med å spille inn sangen i studio lørdag 23. Januar.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober