Hopp til innhold

Harry Potter i 3D

De to siste Harry Potter-filmene kommer i 3D-format.

Harry Potter

Fra den forrige filmen, 'Harry Potter og halvblodsprinsen' (2009).

Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome

Warner Bros har testet bilder fra sin kommende film «Clash of the Titans» i 3D, og er så fornøyd at de også satser på tredimensjonal filmteknikk i neste Harry Potter-film, melder nyhetsbyrået Reuters .

To deler

Den sjuende og siste Harry Potter-boken «Harry Potter and the Deathly Hallows», eller «Harry Potter og Dødstalismanene» som den heter på norsk, spilles inn i en todelt film. Del 1 skal ha verdenspremiere 19.november, og del 2 er planlagt å komme sommeren 2011.

En del av forrige film, «Harry Potter og halvblodsprinsen» (2009) hadde 3D-effekter, men disse kunne bare ses på IMAX-kinoer. Og siden den gang har 3D på kino bare blitt større og større.

Kan bli lønnsomt

Tirsdag ble det kjent at filmen «Avatar», som vises i 3D-format, er den mestselgende filmen noensinne. Det har ikke akkurat gjort det mindre aktuelt for filmprodusentene å jakte på flere prosjekter som kan gjøres i 3D.

Det er blitt billigere å lage 3D-versjoner av kinofilmer, så hver Potter-film vil trolig koste bare fem millioner dollar å gjøre om til 3D. Warner Bros kan også regne med inntekter på salg av 3D-briller.

Les også: Rekordinntekter for "Halvblodsprinsen"

Les også: Anmeldelse: "Harry Potter og halvblodsprinsen"

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP