Hopp til innhold

Mona Hofland er død

Skuespillerinnen døde i dag etter lang tids sykeleie, melder Nationaltheatret i en pressemelding. Hun ble 80 år gammel.

Mona Hofland

Mona Hofland var gift med Espen Skjønberg.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Mona Hofland

Hofland ble utropt til ridder av St. Olavs Orden i 2001.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Mona Hofland debuterte i 1949 på Studioteatret. Siden var hun ansatt ved blant annet Det Nye Teater (1950-62), Fjernsynsteatret (1962-63) og tilknyttet Rogaland Teater, Den Nationale Scene og Trøndelag Teater. Hofland var den første norske Eliza i My Fair Lady.

Fra 1967 fram til 1999 var hun ansatt ved Nationaltheatret, hvor hun medvirket i hele 50 produksjoner.

Hun spilte også i en rekke filmer og TV-serier. I 1957 debuterte hun på filmlerretet med Stevnemøte med glemte år. Hun medvirket også i kjente TV-serier som Vestavind (NRK) og Familiesagaen De syv søstre (TV 2) hvor hun blant annet spilte mot sin ektemann, skuespilleren Espen Skjønberg.

Hofland ble flere ganger æret for sitt arbeid, og mottok Radioteatrets Blå fugl i 1990 og Per Aabels ærespris i 1994. I 2001 ble hun utnevnt til ridder av St. Olavs Orden.

Mona Hofland

Mona Hofland og ektemannen Espen Skjønberg spilte blant annet sammen i en av Norges første såpeserier «Familiesagaen De syv søstre». Her sammen med Erik Ferguson, Tina Hartvig og Rikke Arnesen.

Foto: Scanpix

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP