Hopp til innhold

Lady Gaga gjorde rent bord

Den amerikanske popstjernen Lady Gaga sikret seg tre priser under utdelingen av årets Brit awards i London.

Lady Gaga var nominert i klassene beste internasjonale kvinnelige artist, beste internasjonale album og årets internasjonale nykommer. Hun var favoritt til alle prisene.

Og ganske riktig, Lady Gaga kan nå ta med seg tre priser i bagasjen hjem til USA. Gaga ankom forøvrig prisutdelingen i et kostyme som så ut som det var hentet rett ut av et venetiansk karneval.

Krydderjentene hedret

Jentene i 90-tallsgruppa Spice Girls stakk av med prisen for beste framføring de siste 30 årene under den 30. Brit Awards-utdelingen i London i kveld.

Prisen er opprettet spesielt for feiringen av den 30. utdelingen, og gis til gruppa for framføringen av «Who do you think you are» fra 1997.

Britene har dessuten besluttet at det beste albumet gjennom de siste 30 årene er Oasis' (What's the Story) Morning Glory.

– Robbie får ærespris

Under kveldens prisfest i London underholdt blant andre Lily Allen, Lady Gaga, Alicia Keys og Jay-Z.

Video nsps_upload_2010_2_16_22_20_1_1970.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

NETT-TV: Stjernene ankommer Brit awards 2010.

Rapperen Jay Z tok prisen for beste internasjonale mannlige artist, og slo både Bruce Springsteen, Eminem, Michael Buble og Seasick Steve.

Landsmennene i Kasabian er utropt som vinnere i kategorien beste britiske band, mens Lily Allen tok prisen for beste britiske, kvinnelige artist.

Dizzee Rascal er årets beste britiske, mannlige artist.

– Det var på tide, sa Rascal da han ble tildelt prisen av Gollum-skuespiller Andy Serkis.

Prisutdelingen i fjor: Duffy ble vinneren av Brit Awards

Kulturstrøm

  • Eurovision-Joost risikerer tiltale

    Den nederlandske artisten Joost Klein (26) ble diskvalifisert fra Eurovision etter det som beskrives som «truende bevegelser mot kameraet». Han beskyldes for å ha oppført seg truende og aggressivt mot en fotograf på semifinalen.

    Mandag opplyser svensk politi at det er sannsynlig at artisten tiltales. Det melder blant annet Aftonbladet og Sydsvenskan.

    Politiet er allerede ferdig med en forundersøkelse, etter anmeldelse fredag og en rask saksgang. Ifølge sjef for utredningsjoursektionen i Malmö, Emil Andersson, er dato for når artisten skal møte i retten satt til begynnelsen av juni.

    Ifølge Expressen skal hendelsen ha skjedd backstage.

    Mandag ettermiddag melder RTL at Klein har forlatt Sverige. Ifølge kanalen ble Klein oppgitt av situasjonen i Sverige og dro hjem i et privatfly fra Roskilde flyplass i Danmark søndag kveld.

  • BAFTA TV-pris til «Squid Game: The Challenge»

    Søndag var tiden kommet til TV-delen av British Academy of Film and Television Arts-prisutdelingen, bedre kjent som BAFTA.

    Netflix' «Top Boy» vant som beste dramaserie, foran blant annet «Happy Valley» og «Slow Horses».

    Sarah Lancashire, som spiller politibetjent Catherine Cawood i «Happy Valley», en av seriene NRKs Filmpolitiet kåret til årets beste i fjor, fikk BAFTA-pris for beste kvinnelige hovedrolle.

    Timothy Spall vant pris for beste mannlige hovedrolle, for miniserien «The Sixth Commandment» på BBC, mens «Top Boys» Jasmine Jobson vant for beste kvinnelige birolle.

    Skuespiller Matthew MacFadyen, som gjennom fire sesonger spilte Roy-familiens vedheng Tom i «Succession», vant prisen for beste mannlige birolle.

    En scene fra realityserien «Squid Game: The Challenge» på Netflix. Det viser deltakere i rosa heldresser og sorte masker med geometriske tegn på.
    Foto: COURTESY OF NETFLIX
  • Skuespiller Steve Buscemi slått i ansiktet på åpen gate i New York

    Skuespilleren Steve Buscemi er i god form etter at han ble slått i ansiktet av en mann på gata i New York, sier en talsperson for Hollywood-stjernen.

    Buscemi er kjent fra blant annet Fargo og Boardwalk Empire. I uttalelsen står det at han var et offer for tilfeldig vold onsdag.

    Også Buscemis kollega fra TV-serien «Boardwalk Empire», Michael Stuhlbarg, ble utsatt for vold i New York. I mars ble han slått i nakken med en stein i Central Park. Stuhlbarg løp selv etter angriperen, som så ble pågrepet av politi utenfor parken.

    Steve Buscemi
    Foto: AP