Hopp til innhold

Her er lytterjuryen!

Disse tre kvinnene og tre mennene skal snart bestemme vinneren av P2-lytternes romanpris.

Juryen for P2-lytternes romanpris 2008

Ingvild Hårstad, Assad Nasir, Elizabeth Gundersen Myge, programleder Marta Norheim, Susan Johnsen, Bjørn Sletten og Bernhard Ragvin.

Foto: Anne Cathrine Straume / NRK

Les litteraturnyheter her

Denne uken har Bok i P2 presentert de seks nominerte bøkene til P2-lytternes romanpris. NRK har plukket ut en egen lytterjury, som har lest de nominerte bøkene grundig. Lørdag 14. februar kan du høre juryen diskutere seg frem til en vinner blant de nominerte på P2.

Les mer om de nominerte bøkene her

Her er jurymedlemmene:

Ingvild Hårstad (53) fra Porsgrunn, opprinnelig trønder. Psykiatrisk sykepleier. Jobber i Porsgrunn kommune. Dag Solstad, Johan Harstad og Carl Frode Tiller er blant hennes favorittforfattere.

Assad Nasir (23) fra Oslo. Studererer sosialantropologi og nordisk. Leser det meste bortsett krim og fantasy.

Elizabeth Gundersen Myge (51) fra Karmøy. IT-ingeniør på Gassco. Liker godt bøker som utfordrer. "Kafka på stranden" av Haruki Murakami er blant favorittene.

Susan Johnsen (31) fra Tromsø, bor i Bergen. Kommunikasjonsrådgiver i et pr-byrå. Har nok lest mer utenlandsk enn norsk litteratur.

Bjørn Sletten (27) fra Vinstra i Gudbrandsdalen. Programutvikler for kunst- og kulturfestivalen Peer Gynt-stemnet. Startet med Donald Duck og er nå fremme ved Gert Nygårdshaug og Karl Ove Knausgård.

Bernhard Ragvin (75) fra Frankrike, bor i Bø i Telemark. Pensjonert lektor i historie. Var uenig med juryen i fjor, og vil i år gjøre sitt for å påvirke valget av vinner.

Alltid spennende

Programleder for P2-lytternes romanpris er Marta Norheim. Hun har sluttet å tippe vinneren på forhånd.

Juryen i P2-lytternes romanpris

Hele juryen og programleder i studio.

Foto: Anne Cathrine Straume / NRK

- Det er alltid spennende å høre på jurydiskusjoner fordi folk kommer med ulike innfallsvinkler og diskusjonene går i retninger man ikke kunne gjette på forhånd. Vi har sluttet å tippe her i redaksjonen om hvem som vinner, for vi blir stadig overrasket, sier hun.

Lørdag 14. februar kl. 14.00 kan du høre på P2 hvem juryen mener er en verdig vinner av prisen.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober