Hopp til innhold

Widerøe permitterer 900 ansatte

Widerøe sender i dag ut permitteringsvarsel til 900 medarbeidere etter at alle fly er satt på bakken på grunn av streik.

Widerøe sender i dag ut permitteringsvarsel til 900 medarbeidere etter at alle fly er satt på bakken på grunn av streik. Kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien forklarer hvorfor.

Widerøe: – Vi permitterer 900 ansatte

– Nå må vi prøve å begrense tapet så langt det er mulig. Det betyr at vi i dag har sendt ut permitteringsvarsel i dag, og i morgen så blir 900 ansatte permittert, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til NRK.

– Vi stenger ned selskapet, og kun nøkkelpersonell vil fortsatt være på jobb, sier Kongsteien til NRK.

– Kongsteien villeder

I en pressemelding beskylder forhandlingsleder Lars Petter Larsen i Parat Kongsteien for å uttale seg villedende.

– Kabinforeningen fikk tilbud om forhandlingsrett frem til 2017, men Kongsteien bør være ærlig og fortelle at i samme avtaleforslag vil forhandlingsretten for oss kabinansatte opphøre helt og fullstendig per 1. januar 2017, sier Larsen.

– Det blir ikke mindre aktuelt for kabinforeningen å få forhandlingsrett når selskapet selv har opplyst oss om at dagens pensjonsordning skal endres etter denne datoen i 2017, sier han.

Alle fly satt på bakken

Meklingen i tariffoppgjøret mellom Widerøe og de kabinansatte førte ikke fram natt til onsdag, og dermed var streiken et faktum for 312 kabinansatte i Widerøe.

Dette medfører at alle fly blir satt på bakken. Det betyr at de 29 lufthavnene der Widerøe opererer som eneste flyselskap vil stå uten flytrafikk.

Meklingen i tariffoppgjøret mellom Widerøe og de kabinansatte førte ikke fram natt til onsdag, og dermed er 312 kabinansatte i Widerøe i streik. Alle fly blir satt på bakken.

(Saken fortsetter under videoen).

Steinar Mediaas om den pågående Widerøe-streiken.

Steinar Mediaas om Widerøe-permitteringer

Widerøe frakter daglig 11.000 passasjerer fra 42 flyplasser i Norge og Europa fordelt på rundt 400 avganger.

Permitteringsvarsel fra Avinor

Det får ifølge E24 konsekvenser også for de Avinor-ansatte ved lufthavnene.

– Vi har sendt et generelt permitteringsvarsel ut i organisasjonen, men det er ikke rettet mot enkelte lufthavner eller grupper av medarbeidere, sier pressesjef Sindre Ånonsen i Avinor.

Pressesjefen har ikke oversikt over hvor mange personer permitteringsvarselet omfatter.

– Foreløpig er ingen permittert. Vi vurderer situasjonen fortløpende, sier Ånonsen.

Widerøe-kanselleringer etter streik

Widerøes kanselleringer får følger også for Avinors ansatte.

Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

AKTUELT NÅ