Hopp til innhold

VG: Hemmelig Høyre-notat anbefaler OL

Et hemmelig notat fra Høyres kulturpolitiske talsmann til alle Høyres 48 stortingsrepresentanter anbefaler stortingsgruppa å si ja til OL.

Høyres stortingsgruppe startet klokken 15 et møte der de skal avgjøre om de går inn for OL i Oslo 2022.

Utgangspunktet for diskusjonen på møtet er et internt notat stemplet «strengt konfidensielt», som i går ble sendt ut til alle Høyres 48 stortingsrepresentanter, melder VG.

Avisen skriver at notat er skrevet av Høyres kulturpolitiske talsmann Svein Harberg på Stortinget i nært samarbeid med kulturminister Thorhild Widvey.

– Nå skal vi få et råd fra gruppen, før regjeringen skal konkludere. Det er Svein Harberg som har utformet notatet og ikke jeg. Vi har stadig som mål å sende denne saken over til Stortinget i løpet av oktober, sier Widvey til VG.

Hun sier at hun lever godt med et nei, om det blir utfallet.

Krever kostnadskutt

I notatet som VG omtaler er konklusjonen:

«En klar forutsetning for en eventuell statsgaranti og investering må være at søkerkomiteen jobber for en kraftig reduksjon av de totale kostnadene, og at det oppnås forståelse og aksept hos IOC for at et eventuelt OL og Paralympics i Norge i 2022 skal være et nøkternt arrangement» skriver Harberg i notatet, før han konkluderer:

«Gitt at disse forutsetningene kommer på plass, er fraksjonen i utgangspunktet positive til en statsgaranti».

VG skriver at de kjenner til at flere i stortingsgruppa har reagert sterkt på notatet.

Disse representantene sitter nå i møte på Stortinget. Det er ventet at møtet vil vare et par timer, men det kan også trekke ut i tid.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger