Hopp til innhold

Mann begynte å rope under Debatten

Midt i en kreftdebatt i Debatten på NRK 1 i kveld, med blant andre helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og Høyres Erna Solberg kom en mann gående inn på scenen og begynte å rope.

Video nsps_upload_2010_1_29_7_40_11_707.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se mannen avbryte debatten

Innspillingsleder Fredrik Thue snakket med mannen før programmet skulle begynne.

Programleder Atle Bjurstrøm ble forfjamset av avbrytelsen.

Programleder Atle Bjurstrøm ble forfjamset av avbrytelsen.

Foto: NRK

- Han satt ganske langt bak. Han kom og spurte meg om det var mulig å stille et spørsmål til de som satt i panelet. Det er jo mulig, men vi har ikke nok mikrofoner til alle, så jeg måtte si nei til ham, forteller Thue.

Så begynte debatten. Det gikk som det skulle i store deler av programmet, men da det var cirka ti minutter igjen, så Thue mannen reise seg fra setet sitt og gå nedover mot scenen.

- Det er greit at publikum reiser seg og går ut under programmet, men mannen gikk ikke stille langs raden og listet seg ut slik folk pleier. Tvert i mot gikk han målbevisst rett mot scenen.

Måtta dra ham ut

Se Debatten i NRKs nett-TV

Mannen begynte å rope noe om en alternativ kreftbehandlingsform. Innspillingslederen handlet raskt.

- Jobben min er at ting skal fungere under sending. Heldigvis kom mannen gående rett mot meg, slik at jeg fikk tak i ham og dro ham ut av bildet, forteller Thue.

- Men mannen ville ikke gå, slik at jeg måtte holde ham fast, ute av bildet helt til jeg fikk hjelp av en høy kar som jobber på Litteraturhuset hvor Debatten sendes fra. Da fikk vi ham ut, sier han.

Thue forteller at mannen ikke var voldelig, og at det hele var relativt udramatisk.

- Det er første gang jeg har opplevd noe slikt, men man vet jo aldri. Det er jo direktesendt. Men det går stort sett bra, avslutter Thue.

AKTUELT NÅ