Hopp til innhold

NSB-leder går av

Lederen for NSB Persontog, Stein Nilsen, har sagt opp sin stilling og går av i april.

Stein Nilsen
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Han velger å gå av etter eget ønske, opplyser NSB.

– Det er med stor beklagelse at jeg har mottatt Stein Nilsens ønske om å slutte i NSB , sier konsernsjef i NSB Einar Enger på NSBs nettsider.

– Han har gjennomført en krevende forberedelsesfase for å kunne etablere et helt nytt produkt til våre kunder i Norge, sier han videre.

Nilsen har blant annet ledet arbeidet med å øke togtrafikken fra 2012.

– Tar konsekvensen

Nilsen sier til VG at oppsigelsen ikke har noe med indre forhold å gjøre.

– Hvis jeg ikke er i stand til å oppfylle de kravene som er knyttet til min stilling, tar jeg konsekvensene av det. Avstanden mellom det politikere sier og det de gjør er for stor, sier han.

I pressemeldingen sier Nilsen at han har opplevd en økende erkjennelse i de politiske miljøene for jernbanens utfordringer, og at han håper at de politisk ansvarlige i større grad går fra ord til handling i tida framover.

Nilsen begynte som konserndirektør for NSB Persontog i februar 2008. Han er utdannet siviløkonom fra handelshøyskolen i Bodø og jurist fra Universitetet i Oslo.

Tidligere leder i SAS

Nilsen har tidligere være direktør for SAS-konsernts flyplassrelaterte virksomhet. Han overtok senere ansvaret for Scandinavian Airlines flyvirksomhet i Norge i 2003, og ble direktør i SAS.

Stein Nilsen leverte oppsigelsen i forrige måned, og slutter i jobben i april.

– En ærlig leder

Leder i Stortingets transport- og kommunikasjonskomite, Knut Arild Hareide (KrF), beklager sterkt at Nilsen går av.

– Han har turt å være veldig tydelig om hva jernbanens behov i Norge er, og har sagt fra om at med dagens investeringstempo vil det ta 30 år før vi har et fullgodt tilbud. Vi trenger ledere som er ærlige og snakker klart ut, sier Hareide til NTB.

Hareide mener det er et dårlig signal at en sentral sjef i NSB nå velger å si opp

AKTUELT NÅ