Hopp til innhold

Kvinne døde etter snøskredulykke

Den 25 år gamle kvinnen som ble skadd i et snøskred på Kvaløya i Troms, døde lørdag kveld på sykehuset.

Durmålstinden på Kvaløya i Troms

Durmålstinden på Kvaløya i Troms

Foto: NRK

Det var skjærtorsdag kveld at Birgitte Medhaug (25) og ektemannen Endre Medhaug (30) ble tatt av raset på Durmålstinden. Begge ble brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø med livstruende skader. Endre Medhaug døde noen timer senere.

Birgitte Medhaug fikk behandling på intensivavdelingen, men døde
lørdag kveld av skadene hun fikk i ulykken, opplyser Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Gravd frem av vitner

Tre unge skiløpere fra Bergen ble vitne til at skredet gikk i Durmålstinden på Kvaløya skjærtorsdag. De løp til og gravde fram ekteparet fra snømassene med bare hendene .

Christine Smith Johnsen (21), Silje Smith Johnsen (19) og Sander Guldahl (19) var på påskeferie i Tromsø. De var på telttur ved Durmålstinden, og så med egne øyne at ekteparet ble tatt av et snøskred.

– Vi så de to gikk nedover en bakke, der de ble stoppet av en isfoss. De snudde for å gå tilbake den veien de kom, da raset gikk. Snøen buldret nedover, og tok med seg de to, fortalte Sander Guldahl.

- Skredfarlig område

Beredskapsansvarlig hos Norsk Folkehjelp Sanitet i Troms, Erlend Aarsæther, beskrev stedet der de to ble tatt av skredet på denne måten:

– Området hvor skredet gikk er en ganske bratt renne med hellning på 45-50 grader. Hvis man får vind og skavler der, så kan det være ganske utsatt.

Durmålstinden er et av flere populære skifjell på Kvaløya, og har flere skredutsatte heng.

AKTUELT NÅ