Hopp til innhold

Det kan fortsatt bli streik i hovedstaden

Meklingen i Oslo kommune pågikk natt til fredag ett døgn på overtid uten at det forelå informasjon om noen løsning i sikte.

Vi er i streik
Foto: NRK

Forhandlingene pågår på et hotell i Oslo sentrum. Meklingsmann Geir Engebretsen sa torsdag kveld at partene ville bruke den tiden som var nødvendig. Og tid har partene brukt mye av. Ved 2.30-tiden natt til fredag var det fortsatt ikke noe nytt å melde.

Riksmeklingsmannens kontor opplyser at det på det tidspunktet foreløpig ikke forelå nye opplysninger om hvordan det går med meklingen. Oslo kommune er et eget forhandlingsområde som har meklet parallelt med resten av kommunesektoren og staten. Det er organiserte i Fagforbundet, YS, Unio og Akademikerne i Oslo som forsøker å komme til enighet med Oslo kommune.

Mange vil rammes

Ved konflikt i hovedstaden blir 2.500 ansatte tatt ut i streik. Fra før er rundt 18.000 tatt ut i streik i resten av landet som følge av at forhandlingene mellom kommunenes interesseorganisasjon KS og kommunene brøt sammen 13 timer på overtid torsdag.

Rundt 17.000 av disse er kommunalt ansatte som tas ut i streik fra fredag morgen. Barnehager, skoler, pleie- og sykehjem blir berørt. I tillegg brøt forhandlingene mellom Spekter og Unio sammen torsdag slik at 940 ansatte ved noen av landets største sykehus går ut i streik fredag morgen. De fleste er sykepleiere.

Les også: Slik rammer streiken deg

På annet hold var det torsdag kveld fortsatt ingen kontakt mellom partene i transportstreiken, og Transportarbeiderforbundet spår at ikke noe vil skje før
Riksmeklingsmannen kaller inn partene til møte 15. juni. Partene i renholdsbransjen kom torsdag ettermiddag til enighet og tar opp igjen arbeidet fredag morgen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger