Hopp til innhold

Tingrettsdommeren slipper varetekt

Den siktede tingrettsdommeren løslates, men det er skjellig grunn til mistanke om overgrep mot mindreårige og for å ha chattet med barn om seksuelt innhold.

Aktor Kari Kirkhorn (t.v.) og advokat Tor Erling Staff

Aktor Kari Kirkhorn (t.v.) og advokat Tor Erling Staff i Oslo tingrett torsdag.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Tingrettsdommeren i 60-årene ble torsdag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Aktor ba om to ukers varetektsfengsling for dommeren med brev- og besøksforbud. Årsaken er at de frykter bevisforspillelse i saken.

Retten mener likevel at det er sannsynlig at dommeren kan ha utøvd uanstendig atferd, men mente det likevel ikke var fare for bevisforspillelse.

Ifølge forsvarer Tor Erling Staff er den siktede dommeren fornøyd med at han slipper varetekt.

Politiadvokat Kari Kirkhorn sier at de godtar rettens kjennelse. De vil imidlertid fortsette etterforskningen allerede i kveld og ser på dette som en alvorlig sak.

Overgrep mot 11-åring

Tingrettsdommeren ble pågrepet mandag ettermiddag, og er siktet for å ha forgrepet seg på en 11 år gammel jente på et lokaltog til Holmlia forrige fredag.

I formiddag ble siktelen utvidet til også å gjelde chatting over internett med barn, da med seksuelt innhold, sier politiadvokat Kari Kirkhorn i Oslo politidistrikt til NRK.

Mannens forsvarer, advokat Tor Erling Staff, stiller seg uforstående til siktelsen.

Mannen har forklart at han har drevet med et forskningsprosjekt når han har chattet med mindreårige på nettet.

Har vært dommer i overgrepssaker

NRK har fått tilgang til flere av sakene der siktede har vært dommer. Gjennomgangen viser at tingrettsdommeren har vært dommer i flere saker etter straffelovens kapittel 19 om seksualforbrytelser.

Blant disse har mannen vært dommer i flere saker om påstått seksuell omgang med barn under 14 år og/eller seksuelt krenkende eller uanstendig atferd mot barn under 16 år.

AKTUELT NÅ