Hopp til innhold

Fant ingen blodspor hos tiltalte

Politiet beslagla 147 gjenstander hjemme hos mannen som er tiltalt for drapet i garasjeanlegget på Skøyen. Kun en av dem mener politiet de kan knytte til drapshandlingen.

Hofftunet

Forsvarer Knut Lindboe påpeker at politiet ikke har funnet noen blodspor i tiltaltes daværende leilighet.

Foto: Varfjell, Fredrik / SCANPIX

Da tiltalte ble pågrepet et halvt år etter at forretningsmannen Vegard Bjerck ble funnet knivdrept i garasjeanlegget i Hofftunet, ransaket politiet tiltaltes families leilighet på jakt etter klær og skarpe gjenstander.

Det var i denne forbindelse at politiet beslagla fruktkniven, som de mener er drapsvåpenet.

Kniven ble funnet på tiltaltes kjøkken, og videre tekniske undersøkelser hos Kripos og liknende instanser i Sverige og England, har konkludert med at kniven kan passe med stikkskadene offeret hadde, men dette er fagekspertene uenige om.

Ubestemmelige flekker

Målet med politiets gjennomgang av tiltaltes eiendeler var også se om de fant blod på tiltaltes klær, fortalte en kriminaltekniker i Oslo tingrett i dag.

Bakgrunnen for dette var at avdøde døde som følge av et stort blodtap etter 11 knivstkk mot kroppen, og etterlot seg store mengder blod på gulvet i garasjeanlegget, som kunne ha smittet over på drapsmannen.

Kriminalteknikeren viste frem bilder av en seilerjakke og et par sko, som de hadde sendt inn til videre undersøkelse på rettsmedisinsk instiutt i Norge og i England på bakgrunn av at de fant mørke flekker på dem, som de trodde kunne være blod.

Men ekspertene klarte ikke å finne ut hva flekkene var.

(Saken fortsetter under bildet)

Garasjeanlegget i Hoffstunet

43 år gamle Vegard Bjerck ble funnet drept i dette garasjeanlegget. Ved siden av offeret var en stor dam med blod og offerets lommebok med over 2000 kroner og flere bankkort.

Foto: Varfjell, Fredrik / SCANPIX

Fire hovedbevis

Av de 147 beslaglagte gjenstandene var også nøkler og andre kniver.

– Ble det funnet andre gjenstander som knyttet tiltalte til drapet i hans leilighet, spurte tiltaltes forsvarer, Knut Lindboe.

Dette svarte kriminalteknikeren nei på.

Aktor, Svein Holden, har tidligere i hovedforhandlingen sagt at de vil presentere fire hovedbevis som støtter deres teori om at tiltalte drepte Vegard Bjerck, fordi avdøde tok tiltalte på fersk gjerning i å ripe opp biler i deres felles garasje.

Store verdier lå igjen ved offeret

I tillegg til fruktkniven, kommer påtalemyndigheten blant annet også til å legge fram som bevis at en politihund har markert spor ved inngangsdøra der tiltalte bodde.

Tidspunkter og elektroniske spor under hendelsesforløpet vil også være et viktige temaer for å vise eller avvise om tiltalte hadde tid nok til å utføre drapet.

Politiet har tidligere utelukket at 43-åringen ble ranet. Årsaken er at ved siden av offeret fant de hans lommebok med over 2000 kroner i og flere bankkort, samt en dyr klokke.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

AKTUELT NÅ