Hopp til innhold

– Viser mangel på dømmekraft

– Som politiker er man avhengig av å ha tillit og vise god dømmekraft. Jeg er enig i beslutningen til Roger Ingebrigtsen om å trekke seg, sier Aps partisekretær Raymond Johansen.

- Som politiker er man avhengig av å ha tillitt og vise god dømmekraft. Jeg er enig i beslutningen til Roger Ingebrigtsen om å trekke seg, sier Raymond Johansen.

Raymond Johansen støtter Ingebrigtsens valg om å trekke seg

– Roger Ingebrigtsen har innrømmet at dette er et tillitsbrudd og vitner om mangel på dømmekraft, sier Raymond Johansen på Aps pressekonferanse nå i kveld.

Han forteller at han fikk bekymringsmeldinger fra Troms Arbeiderparti som han valgte å følge opp. Johansen kalte deretter inn til møte med Ingebrigtsen, der Ingebrigtsen innrømmet forholdet.

Burde sagt fra før

Johansen sier til NRK.no at han har snakket med mange personer de siste dagene før han kontaktet Ingebrigtsen fredag.

– Jeg fant det naturlig å følge opp bekymringsmeldingene og ta opp dette med Roger Ingebrigtsen. Han erkjente at dette var et uakseptabelt forhold til en jente, og valgte selv å trekke seg fra regjeringen og fra stortingsnominasjonen i Troms, sier Johansen til NRK.

– Hva tenker du om at han ikke sa fra om dette da han ble statssekretær?

– Jeg har ikke behov for å spekulere i det. Jeg mener han på bakgrunn av informasjonen vi har, har trukket en riktig konklusjon.

– Burde han ideelt sett ha sagt fra før?

– Det burde han helt sikkert ha gjort, men han har trukket seg i dag, og det var en riktig avgjørelse, sier Johansen til NRK.

Jenta har det bra

Partisekretær Ramymond Johansen

Raymond Johansen var rask til å sjekke innkommende meldinger på mobilen etter fredagens pressekonferanse.

Foto: Svein Olsson/NRK

Johansen forteller at statsministeren ble orienter for noen få dager siden, men at det var naturlig at han som partisekretær håndterte denne saken.

I den forbindelse har Johansen hatt tett kontakt med jenta. Han sier hun har det bra, men ønsker å skjermes.

– Jenta ønsker ikke å gå ut offentlig med dette. Hun ønsker heller ikke å forfølge saken videre. Jeg har hatt tett kontakt med henne og sett til at hun har det bra, sier Johansen.

– Er det andre hensyn enn jentas som gjør at dere ikke kan si noe mer om hva dette dreier seg om?

– Absolutt ikke.

Må følge opp uansett

– Dette kommer fram midt i nominasjonskampen i Troms Ap. Kan noen av dem som varslet ha motiv for å svekke Roger Ingebrigtsen?

– Om slike meldinger kommer samme dag, en uke før eller en måned før nominasjonen, så må jeg ta dem på alvor og følge dem opp. Det har jeg gjort. Ingebrigtsen erkjente forholdet og trakk seg.

– Dette er en alvorlig sak for jenta spesielt. For meg har det vært viktig å ta henne på alvor og bidra til at hun skjermes fra saken. Av hensyn til jenta, vil jeg derfor avstå fra å kommentere detaljer i denne saken.

– Hadde du bedt Ingebrigtsen om å trekke seg, dersom han ikke gjorde det selv?

– Han valgte å trekke seg, og det er en beslutning jeg deler, sier Raymond Johansen.

– Kunne han fortsatt?

– Det ønsker jeg ikke å spekulere i.

Ramymond Johansen

Raymond Johansen ledet en hasteinnkalt pressekonferanse i Arbeiderpartiets lokaler på Youngstorget fredag kveld.

Foto: Svein Olsson/NRK

AKTUELT NÅ