Hopp til innhold

Full tillit til Hydro-styret

Hydros bedriftsforsamling har i kveld konkludert med at den har full tillitt til Hydro-styret.

Hydros konsernsjef Eivind Reiten
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Hydro
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

I tillegg sier konsernsjef Eivind Reiten fra seg 50 prosent av sine opsjoner fra 2005 og 2006. Åtte av de andre lederne som har mottatt de omstridte opsjonsmillionene sier fra seg 30 prosent av sine opsjoner fra samme periode.

Les pressemelding fra Hydro her: 
Hydros bedriftsforsamling har tillit til styret

Les pressemelding fra Hydro her: 
Hydros konsernledelse frasier seg opsjonsverdier

VIDEO: Siste nytt om Hydro-saken

8 av 28 millioner

De 50 prosentene Reiten sier fra seg tilsvarer et beløp på 7,8 millioner kroner, av totalt 28 millioner.

- Jeg sier ikke fra meg opsjonene fordi jeg mener jeg ikke fortjener dem, men for at vi i Hydro skal kunne fortsette å gjøre det som er viktigst for oss, nemlig føre bedriften Hydro videre, sa Reiten etter at møtet var avsluttet.

Styreleder Jan Reinås gikk av i går etter en samtale med næringminister Dag Terje Andersen, og styret uttalte tidligere at det ville trekke seg med umiddelbar virkning dersom bedriftsforsamlingen skulle komme fram til at det ikke har behandlet opsjons-saken på en forsvarlig måte.

Ny vurdering

Det er i kveld kommet fram at jussprofessor Tore Bråthen ved Handelshøyskolen BI har gjort en egen vurdering av styrets behandling av opsjonssaken.

Vurderingen ble lagt fram for bedriftsforsamlingen i kveld, og skal ha motsatt konklusjon av den rapporten som ble lagt fram av advokatfirmaet BA-HR tidligere. Her ble det konkludert med at Eivind Reiten og Hydro-styret kan ha brutt loven.

Tungt inn i den juridiske vurderingen

Bedriftsforsamlingen består av en gruppe valgte medlemmer som skal ivareta de ansattes interesser. Både Hydro-styret og konsernsjef Eivind Reiten deltok på møtet, som varte i fem og en halv time.

Leder for bedriftsforsamlingen, Svein Steen Thomassen, sa tidligere at de på møtet vil gå tungt inn i den juridiske vurderingen.

Svein Aaser ankommer Hydros bedriftsforsamling

Svein Aaser ankommer Hydros bedriftsforsamling

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Regjeringen avgjør ikke

Opsjonsbråket var en hovedsak på Arbeiderpartiets sentralstyremøte i dag, og Statsminister Jens Stoltenberg sier det er opp til styret i Hydro å avgjøre hva som skal skje med konsernsjef Eivind Reiten.

Statsministeren sa også at næringsminister Dag Terje Andersen har gjort alt man skulle og kunne forvente. Han ønsket ikke å si om han mener Reiten bør si fra seg noen av opsjonsmillionene.

 

Les mer:

  Alt om hydro-bråket

SE VIDEO:

Siste nytt om Hydro-saken

Intervju med næringsministeren

Møtt av demonstranter

- Kunne unnvært ledelsen

- Reitens framtid ikke opp til Regjeringen

- Regjeringen bryter alle regler for god ledelse