Hopp til innhold

Hybrid mest solgt for første gang

Honda Insight markedsfører seg som den billigste hybridbilen på markedet. Nå topper den salgslistene i Japan for april. Det er første gang en hybridbil er den mest solgte i landet.

2010 Honda Insight hybrid
Foto: DAVID MCNEW / AFP

Selv om den regnes for å være en rimelig hybrid, er Honda Insight likevel dyrere enn bensinbiler på markedet. Det stopper ikke japanerne fra å skaffe seg bilen som ble lansert i februar.

I følge organisasjonen for japanske bilforhandlere ble det ble solgt 10.481 Insight-biler i april.

Les også: Honda bryter miljøbarriere

Utfordres av ny Prius

Honda Insight hybrid

Honda Insight.

Foto: DAVID MCNEW / AFP

- Insight har blitt svært godt mottatt på grunn av de gode miljømessige egenskapene. Den er enkel og komfortabel å kjøre, og har en rimelig pris, hevder Honda.

Det blir spennende å se om Toyota Prius kan utnytte japanernes økende interesse for hybridbiler. Neste uke kommer en ny versjon av den populære Toyota Prius.

Toyota-sjefer har sagt de er klar over utfordringen fra Honda, og det er forventet at de kommer til å prise den nye bilen relativt lavt i forhold til den forrige modellen. Prisen kommer likevel til å bli høyere enn konkurrentens fordi det er en større bil.

Interessen øker

Den japanske bilindustrien har slitt voldsomt i de siste månedene. Bilsalget har dalt som følge av finanskrisen.

Les: Toyotas største tap noensinne

Interessen for mer miljøvennlige biler øker likevel i Japan. Myndighetene forsøker å legge til rette for at miljøvennlig teknologi skal bli mer tilgjengelig for å stimulere kjøpelysten i nedgangstiden.