Hopp til innhold

London forbereder seg på opptøyer

G20-lederne samler seg i Storbritannias hovedstad i dag. Politiet advarer mot ville protester, og skal bruke rundt 7, 5 millioner pund på sikkerhet rundt toppmøtet.

Sikkerhetskameraer følger med på all aktivitet i London under G20-toppmøtet

Politiet følger tett med på alt som skjer i London under G20-toppmøtet.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Presidenten og hans kone, Michelle, landet i London like før klokken 21 tirsdag kveld.

Bedt om å kle seg uformelt

I Londons finansdistrikt har arbeidstakerne blitt bedt om å kle seg mer uformelt for ikke å terge på seg demonstranter, skriver BBC .

Politiet forbereder seg på protestene som de tror vil starte ved Bank of England i hjertet av London.

Det er ventet at anti-globaliseringsaktivister, miljøforkjempere og andre vil troppe opp og kreve endring i det globale økonomiske systemet.

I løpet av den to dager lange konferansen har britisk politi avlyst planlagte permisjoner. Seks politistyrker vil ta del i den 7,5 millioner pund store sikkerhetsplanen.

Obama i Downing Street april 2009

Obama ankommer Downing Street til frokost med statsminister Gordon Brown.

Foto: Dylan Martinez / REUTERS

Frokost i Downing Street

Presidentparet starter dagen i Europa med frokost i Downing Street med Storbritannias statsminister, Gordon Brown, før han skal møte andre verdensledere.

Før starten på G20-toppmøtet på torsdag skal Obama ha lengre samtaler med Brown og møte med opposisjonsleder i Storbritannia, David Cameron. Han er dessuten invitert i en privat audiens hos dronning Elizabeth.

Obama skal også møte den russiske presidenten, Dmitrij Medvedev, og den kinesiske presidenten Hu Jintao.

Presidentfruen skal tilbringe tiden i London med den britiske statsministerens kone, Sarah Brown.

Reiser til Strasbourg og Praha

Barack Obama og kona Michelle ankommer London

Barack Obama og kona Michelle ankom London tirsdag kveld.

Foto: Jason Reed / REUTERS

Torsdag starter G20-toppmøtet. Obama skal dessuten møte den indiske statsministeren Manmohan Singh, Lee Myung-bak som er president i Sør-Korea og Kong Abdullah av Saudi Arabia i løpet av dagen.

Fredag reiser den amerikanske presidenten videre til Strasbourg, hvor han skal møte den franske presidenten. Han skal også etter planen treffe den tyske forbundskansleren Angela Merkel i Baden-Baden.

Lørdag skal Barack Obama delta på et NATO-møte i Strasbourg, før turen går videre til Praha. I Praha skal han delta på et EU-USA-toppmøte før han reiser til Ankara i Tyrkia. Fra Ankara reiser presidenten tilbake til USA.

Turen er Obamas første utenlandsopphold etter at han tok over i Det hvite hus. Møtene i Europa vil teste presidentens evner til diskusjoner på den internasjonale scenen, i alt fra den globale økonomiske krisen til NATOs engasjement i Afghanistan.

SISTE NYTT

Siste nytt

Kraftige sammenstøt på universitet i California

Proisraelske og propalestinske studenter gikk natt til onsdag løs på hverandre på universitetsområdet til UCLA. Demonstrasjonene er på kokepunktet i 25 amerikanske byer.

Politiet gjekk inn på universitet med store styrkar

Samstundes som demonstrantane vart arresterte av politiet, vart dei heia fram av unge palestinarar på Gazastripa.