skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Full terrorkrig mot USAs maktsentra

Den uvirkelig situasjonen tirsdag ettermiddag var at flere av USAs mest berømte bygninger er i brann etter sannsynlige terrorangrep. World Trade Center står i brann, og det er brann i både Pentagon, det amerikanske utenriksdepartementet, og ifølge CNN var det også en eksplosjon i Capitol-bygningen som huser den amerikanske kongressen, men ingenting kunne ses fra utsiden.

Publisert 11.09.2001 16:49. Oppdatert 11.09.2001 17:25.
Det hvite hus ble evakuert av sikkerhetsmessige årsaker, og sikkerhetsmannskapene melder, ifølge CNN, at det var kommet en troverdig terrortrussel mot bygningen.

President George W. Bush var tirsdag på vei fra Sarasota i Florida til Washington. Alle andre flyginger i USA ble innstilt resten av dagen.

Tredje eksplosjon

I New York ble World Trade Center rystet av en tredje eksplosjon rundt klokken 16 norsk tid.

En gigantisk soppformet røyksky sto ut av den nedre delen av tårnet som ble truffet av et kapret passasjerfly tidligere på morgenen.

Fra tårn nummer en i forgrunnen så man bare et gapende, svart hull hvor røyken fortsatte å velte ut, etter at et fly rett før klokken 15 norsk tid krasjet rett inn i det.

Kort tid etter kom meldingen om at vitner hadde sett et helikopter, som så ut som et av det amerikanske forsvarets egne helikoptre, sirkle rundt forsvarsdepartementet, Pentagon som ligger like utenfor sentrum av hovedstaden.

Kort tid etter forsvant det, og en eksplosjon kunne ses opp fra en av bygningens karakteristiske fem sider. Hele bygningen ble umiddelbart evakuert.

Pentagon-brann

CNN kunne så melde om brann i det amerikanske utenriksdepartementet som ligger i sentrum av Washington.

Bush var i Sarasota på en barneskole for å snakke om utdanning, men ble kort tid før han skulle holde sin tale varslet om den gigantiske tragedien i New York.

Visepresident Dick Cheney blir umiddelbart satt inn i saken siden han har ansvaret for håndtering av terroraksjoner mot USA. Han ba om et minutts stillhet.

Det vil etter all sannsynlighet bli møte i det nasjonale sikkerhetsrådet i løpet av dagen, men problemet kan tydeligvis bli å finne et trygt sted for USAs øverste ledere.

Visepresident Dick Cheney er utpekt til å ha ansvaret for terrorhandlinger mot USA, men det var uklart tirsdag formiddag hvor han befant seg, og om møter kunne holdes i sikkerhetsrommet i kjelleren i Det hvite hus.

(NTB)


 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no