skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Guantanamo-rettssakene er ulovlige

En amerikansk domstol har avgjort at de militære rettssakene på Guantanamo-basen er i strid med grunnloven, fordi de bryter med vanlig rettspraksis.

Publisert 31.01.2005 16:56.
Domstolen mener også at de kravene fangene har fremsatt, er rettmessige i henhold til den amerikanske grunnloven, fordi de kommer inn under den beskyttelse for fanger som USAs grunnlov gir.

Kjennelsen er et nytt tilbakeslag for Bush-administrasjonens politikk, som går ut på å holde fanger innesperret uten lov og dom på Guantanamo-basen på Cuba. Ifølge den amerikanske regjeringen har fangene status som ulovlige, fiendtlig stridende.

Selv om det har vært strid mellom USA og Cuba i over 45 år, har USA en stor militærbase i den karibiske staten. Fangen det er snakk om sitter i et spesialbygget fengsel på basen. De ble fløyet dit fra Afghanistan, hvor de ble tatt av amerikanerne da det afghanske taliban-regimet falt.

(NRK-NTB-Reuters)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM AFGHANISTAN

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no