Hopp til innhold

– Nattklubben hadde ikke lisens til å drive

«Kiss» hadde ikke lisens til å holde åpent. Mye tyder på at nattklubben slapp inn dobbelt så mange gjester som det var kapasitet til. Dette kan være med på å forklare hvorfor nattklubben ble en dødsfelle.

Brasil

Lisensen til nattklubben «Kiss» utløp i august i fjor.

Foto: PABLO CUARTEROLO / Afp

Flere hundre mennesker måtte komme seg bort fra et flammehav gjennom bare én utgang, ifølge brannvesenet. Ifølge nattklubbgjester hadde sikkerhetsvakter låst hovedutgangen.

Om bruken av bluss på utestedet var autorisert, er foreløpig uklart. Mange mindreårige skal være blant de omkomne på nattklubben som har en aldersgrense på 18 år. Det er flere ting som skurrer etter dødsbrannen i Santa Maria og brasilianere spør seg nå hva som egentlig skjedde.

Nå kommer det fram at lisensen til nattklubben «Kiss» utløp i august i fjor. Det opplyser vakthavende kommandør i det regionale brannvesenet, oberstløytnant Moisés da Silva Fuchs til den brasilianske nyhetsportalen G1.

– Lisensen er nødvendig for å sikre at normale funksjoner vedlikeholdes, legger Fuchs til.

– Slapp inn dobbelt så mange som tillatt

Nattklubben hadde en kapasitet på tusen mennesker, men ifølge lokale brannmenn skal det har vært dobbelt så mange mennesker inne i lokalet da brannen brøt ut, ifølge CNN.

– Rundt 2000 mennesker var inne i klubben, dobbelt så mange som det er kapasitet til, sier sjef for brannbrigaden Guido Pedroso de Melo.

Etterforskere jobber også med å finne ut om sikkerhetsvakter skal ha stoppet mennesker fra å slippe ut av hovedinngangen, ifølge Globo News.

– At det var overfylt i lokalet gjorde det vanskelig for folk å komme seg ut, og ifølge informasjonen vi har skal sikkerhetsvaktene forsøkt å stoppe mennesker fra å komme seg ut av bygningen, sier han.

– Kun én rømnningsvei

Ifølge Pedroso de Melovar nattklubbens hoveddør låst da det begynte å brenne.

Livredde mennesker måtte istedet ta seg ut av den eneste utgangsdøren som var åpen i VIP-området. Den var smal, og det var mange som ville ut samtidig.

– Dessverre kom et begrenset antall mennesker seg ut, fordi hovedutgangen var låst, sier Pedroso de Melo.

– Flere av de omkomne ble funnet ved utgangen. De fleste av dem omkom på grunn av kvelning, sier han.

Underholdt publikum med pyroshow

Brannen startet da et band som spilte på klubben skulle underholde publikum med et pyroshow. Isolasjonen i taket ble påtent og løpet av sekunder spredte brannen seg. På bare tre minutter var flammene ute av kontroll.

Mange av gjestene på nattklubben er studenter ved universitetet i Santa Maria.

– De fleste av ofrene ble kvalt i hjel på grunn av giftig gass. Mange fikk panikk og trampet på hverandre, sier Pedroso de Melo.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt