Hopp til innhold

Slik ser Nord-Korea for seg et angrep på USA

En video fra det nordkoreanske propagandaapparatet viser en amerikansk by i flammer.

Nord-Koreas angrepsvideo

Videoen er nå fjernet fra Youtube.

Regimet i Nord-Korea har raslet med sablene de siste ukene, etter at FNs sikkerhetsråd besluttet å stramme inn sanksjonene mot landet som en reaksjon på en nordkoreansk rakettoppskyting før jul.

Myndighetene varslet i forrige måned at de planlegger en kjernefysisk test som vil være «rettet mot USA», og nå har de fulgt opp med en video som viser et amerikansk flagg og en by i flammer.

Les også: Nord-Korea planlegger atomprøvesprengning
Les også: – Nord-Korea vil ha oppmerksomhet

Videoen begynner med en ung mann som sover, og som tilsynelatende drømmer om en rakettoppskyting.

«Onskapens rede i full fyr»

Nord-Korea rakettoppskytning

Kim Jong-un fortsetter å true USA og Sør-Korea.

Foto: MARK RALSTON / Afp

En dataanimert sekvens viser et fartøy med nordkoreansk flagg som tar en runde rundt jordkloden, før et brennende amerikansk flagg vises gjennom en linse.

De neste bildene viser en by, ikke ulik New York, som blir bombet sønder og sammen.

Det hele er akkompagnert av en instrumentalversjon av Michael Jacksons «We Are The World», og en tekstplakat som ifølge The Guardian retter seg mot USA.

«Et sted i USA svulmer den svarte røyken. Det ser ut til at ondskapens rede er i full fyr,» heter det i videoen.

Avslutningen viser ekte bilder fra Nord-Koreas rakettoppskyting i fjor, og teksten:

«Drømmen hans vil bli virkelighet. Til tross for imperialistenes forsøk på å stanse oss, vil ingen noensinne klare å stanse dette folkets mars mot en endelig seier.»

Videoen ble lastet opp på Youtube i helga, på den offisielle kontoen til nyhetsnettstedet Uriminzokkiri. Nettstedet er kjent for å videreformidle regimets propaganda.

Onsdag ble videoen fjernet etter at spillselskapet Activision ble gjort oppmerksom på at bildene av bombeangrepet er stjålet fra TV-spillet «Call of Duty: Modern Warfare 3».

Atomtest kan nærme seg

Det er usikkert når Nord-Korea vil gjennomføre den angivelige atomprøvesprengningen, men mye tyder på at den nærmer seg.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters kan det skje allerede 16. februar, på avdøde Kim Jong-Ils bursdag.

Søndag skal Kim Jong-un ha holdt et toppmøte med de øverste lederne i regjeringen sin, og ferske satellittbilder fra det lukkede landet viser økt aktivitet på flere anlegg.

Det er lite trolig at Nord-Korea har våpen som kan nå USA, men landet har mulighet til å gå til angrep mot Sør-Korea og Japan.

Tirsdag fortsatte truslene å komme fra Pyongyang. USA og Sør-Korea samarbeider om flere militærøvelser, noe Nord-Korea hevder er forberedelser på en invasjon.

«Nord-Korea har kommet til en endelig konklusjon om at det vil bli nødt til å gå hardere til verks enn å gjennomføre en atomsprengning for å takle krigsbevegelsene til de fiendtlige styrkene, som blir stadig dårligere skjult,» skriver landets statlige nyhetsbyrå.

Nord-Korea

Nord-Korean forbereder seg trolig på sin tredje atomprøvesprengning. Bildet viser rakettoppskytingen i desember i fjor.

Foto: KCNA / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt