Hopp til innhold

Minst 40 døde i skogbrann i Israel

Minst 40 mennesker har omkommet, mens mange andre er skadd i en kraftig skogbrann i Israel. Regjeringen ber om internasjonal hjelp for å stanse brannen.

Video Stor skogbrann i Israel

VIDEO. Se de dramatiske bildene fra skogbrannen.

Brannen har rammet store områder i og rundt Carmel-fjellet.

Store oområder i og rundt Carmel-fjellet er rammet av brannen.

Foto: STRINGER/ISRAEL / Reuters

Rundt 50 personer var innesperret i en veltet buss inne i brannområdet. Alle de omkomne var om bord i denne bussen, sier kilder i redningstjenesten.

Evakuering av fengsel

Israelsk politi opplyser at alle de 40 som mistet livet var fangevoktere. De var på vei for å hjelpe til med evakueringen av 500 innsatte fra Damon-fengselet i brannområdet i Karmelfjellene i nærheten av Haifa. De fleste fangene der er palestinere.

- Dette er en katastrofe av et omfang vi aldri har sett tidligere. Alle statens krefter er nå satt inn for å stansen brannen, sa Netanyahu til israelsk fjernsyn.

Brannmannskapene kjemper mot flammene fra både bakken og lufta. Brannenvar i kveld fortsatt utenfor kontroll. Over 1000 brannfolk deltar på bakken, og de får hjelp fra den israelske hæren. Brannslokkingsfly og helikoptre deltar i slokkingsarbeidet fra luften.

Skogbrannen i Israel sett fra avstand

Skokgbrannen i Israel sett fra avstand.

Foto: EBU

Brannfolk fra hele Israel er hentet inn for å bekjempe skogbrannen, men den sprer seg med enorm hastighet. Brannen startet ved 12-tiden i dag norsk tid.

Ulovlig avfallsplass

Det er ikke fastslått hva som startet brannen, men israelske medier melder at den trolig startet på en ulovlig avfallsplass i Carmel-området. Men det er uklart om brannen er påsatt eller om den på en eller annan måte startet av seg selv.

Statsminister Benjamin Netanyahu

Statsminister Benjamin Netanyahu ber om internasjonal hjelp til å stanse den enorme skogbrannen.

Foto: BAZ RATNER / Reuters

En uvanlig tørr og varm høst har fulgt en sommer som også var rekordvarm. Det var i dag lufttemperatur på over 30 grader i Haifal-området, og november i år var den tørreste på 60 år.

Nå ber Israels statsminister Benjamin Netanyahu om internasjonal hjelp til å stanse den kraftige skogbrannen. Han har i ettermiddag vært på telefonen til myndighetene i Hellas, Kypros, Italia og Russland med bønn om hjelp.

Kilder i politiet i Haifa opplyser at politisjefen i Haifa, som kjørte i bil inn i brannområdet, er kritisk skadet, mens to andre politifolk er savnet.

SISTE NYTT

Siste nytt