Hopp til innhold

Assange flyttes til en annen avdeling i fengselet

Den overgrepssiktede Wikileaks-gründeren Julian Assange er flyttet til en annen avdeling i fengselet av hensyn til sikkerheten, forteller hans advokat.

WIKILEAKS-ASSANGE/ARREST

Julian Assange er flyttet til en annen avdeling i fengselet og krever å få tilgang på en datamaskin på cella.

Foto: LUKE MACGREGOR / Reuters

Assange ble pågrepet i England tirsdag denne uken, etter at svensk politi etterlyste ham gjennom Interpol.

39-åringen er mistenkt for å ha forgrepet seg på flere kvinner da han oppholdt seg i Sverige i august i år.

Assange har benektet alle anklager, men valgte til slutt å melde seg for britisk politi. Han sitter for tiden i varetekt i påvente av neste rettsmøte.

– Flyttet av sikkerhetsgrunner

Assanges advokat Julian Assange forteller at Wikileaks-lederen i dag ble flyttet til en annen avdeling i fengselet han sitter i.

– Fengselsmyndighetene gjør sannsynligvis dette for hans egen sikkerhet, sier Jennifer Robinson til nyhetsbyrået AFP.

Hun utdyper ikke hva slags trusselbilde som fører til at klienten hennes adskilles fra de andre fangene, men kritiserer soningsforholdene.

– Han får ikke anledning til å hente seg inn og har problemer med å få tilgang til telefon så han kan ringe ut. Han er på egen hånd, sier Robinson.

Vil ha pc på cella

Assange skal etter planen møte for retten tirsdag i neste uke, og advokaten hans jobber nå for at den tidligere datahackeren skal få tilgang til en pc på cella si.

– Vi forsøker å forberede anken. Assange har vansker med å skrive for hånd, så det ville vært mye enklere for ham å forberede oss dersom han hadde en laptop, sier Robinson til AFP.

Hun sier at Assange er ved godt mot, men frustrert fordi han ikke har fått mulighet til å tilbakevise at Wikileaks skal ha stått bak de mange dataangrepene mot flere større nettsider de siste dagene.

– Han har fortalt meg at han absolutt ikke har noe med dette å gjøre, og at dette er et forsøk på å sidestille Wikileaks med hackere, sier Robinson.

SISTE NYTT

Siste nytt