Hopp til innhold

Fire NATO-soldater drept

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fire medlemmer av den NATO-ledede ISAF-styrken ble lørdag drept av en bilbombe i det østlige Afghanistan, melder militæralliansen.

ISAF gir ingen videre detaljer omkring angrepet, men overlater til hvert involverte lands militære å gi ut informasjon.

224 drept i år

De fleste ISAF-soldatene som er utstasjonert i øst, i nærheten av den pakistanske grensen, er amerikanere. Av 130.000 internasjonale soldater som kjemper mot Taliban i Afghanistan, er 90.000 fra USA.

224 utenlandske soldater har blitt drept i Afghanistan så langt i år, ifølge en opptelling gjort av nyhetsbyrået AFP basert på nettsiden Icasualties.org. I fjor ble 711 internasjonale soldater drept.

Talibans våroffensiv

Taliban har som vanlig innledet sin våroffensiv mot internasjonale og afghanske soldater når det har blitt varmt.

Amerikanske militærledere har advart mot økende vold, og det er ventet at Taliban vil slå hardt tilbake etter at NATO det siste året har tatt kontroll over områder i Helmand og Kandahar.

Men til tross for at volden de siste ukene har blitt trappet opp, står amerikanske ledere fast ved planen om å begynne tilbaketrekkingen neste måned. Innen utgangen av 2014 skal afghanske soldater selv stå for sikkerheten i landet.

SISTE NYTT

Siste nytt

Eksklusivt intervju med Israels nye talsperson: – Vi er den mest humane hæren nokosinne

Israel hevdar UNRWA-tilsette er knytte til terror, at 18 Hamas-bataljonar er knuste og sår tvil ved talet på drepne palestinarar. Men bevisa er få.