Hopp til innhold

Syria vil ta imot Den Arabiske Liga

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Syria har gitt sitt ja til at lederen for Den arabiske Liga får besøke det krigsherjede og isolerte landet.

– Jeg er informert om at Syria ønsker meg velkommen. Besøket vil trolig skje i løpet av den kommende uken, opplyste forbundslederen Nabil al Arabi på en pressekonferanse i Kairo søndag.

Klarsignalet kom som en positiv overraskelse på forbundet som har 22 medlemsland.

Syria gav nylig Den arabiske liga en kald skulder etter en kritisk uttalelse fra forbundet om blodbadet som pågår i landet. Syriske myndigheter stemplet uttalelsen som «uakseptabel og hyklerisk formulert».

Minst 24 drept

I et diplomatisk notat som AFP har fått tilgang til, sier syriske representanter at kommentaren ble offentliggjort ved en feil. Utspillet kom etter at møtet var hevet, og skulle ikke gjengis i referatet som ble tilgjengelig for pressen.

Sentralmakta i Damaskus sier de vil opptre som om den kritiske uttalelsen aldri fant sted.

Søndag er minst 24 mennesker drept i ulike angrep flere steder i Syria, melder menneskerettighetsaktivister og statlige medier.

Ni personer, seks soldater og tre sivile, ble drept da en væpnet gruppe søndag angrep en buss med soldater og arbeidere på vei til jobb i Mahardah sentralt i Syria, melder det statlige nyhetsbyrået SANA.

Ifølge SANA ble tre av angriperne skutt og drept av sikkerhetspolitiet, mens en fjerde ble alvorlig såret.

I Idlib-provinsen nordvest i Syria ble tre mennesker skutt og drept av sikkerhetsstyrker søndag, melder syriske menneskerettighetsaktivister.

Sikkerhetsstyrkene skal også ha omringet sykehus i området for å hindre sårede i å bli brakt inn for behandling, hevder aktivistene.

Røde Kors-initiativ

Søndag forsøkte lederen for Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) Jakob Kellenberger å få adgang til områdene der angrepene skal ha skjedd. Kellenberger kom lørdag til Syrias hovedstad Damaskus for samtaler med president Bashar al-Assad om å gi Røde Kors tilgang til politiske fanger og de urolige områdene.

Ifølge syriske aktivister er 27 mennesker drept i ulike aksjoner fra hæren og sikkerhetsstyrker fredag og lørdag denne helgen.

Siden protestene i Syria startet i midten av mars, er mer enn 2.200 mennesker drept, ifølge FN.

SISTE NYTT

Siste nytt