Hopp til innhold

Slektinger stormet fengsel i Honduras

Hundrevis av slektninger stormet fengselet i Honduras der minst 350 mennesker mistet livet i en voldsom brann.

Slektningene samlet seg utenfor fengselet i Comayagua da nyheten om den voldsomme brannen i fengselet ble kjent. Der ventet de på nyheter om sine kjære.

Men stemningen ble stadig mer anspent utenfor murene etter hvert som tallet på omkomne stadig gikk oppover. Ifølge statsadvokaten skal minst 357 mennesker ha mistet livet i brannen.

– Broren min Roberto var i avdeling seks. De sier alle de innsatte i den avdelingen er døde, sier en fortvilt Glenda Mejia.

Rasende slektninger

Menneskemengden rettet raseriet mot politiet og kastet stein som ble besvart med tåregass. Da politiet trakk seg tilbake stormet minst 300 menn, kvinner og barn gjennom fengselsporten.

Sikkerhetsminister i Honduras, Pompeyo Bonilla, sier at dette er veldig vanskelig situasjon for myndighetene.

– Vi forstår smerten til de berørte familiene, men vi må følge loven. Derfor oppfordrer vi til ro, sier han.

Brøt seg ut

Video e4d4204c-88af-4a4f-895c-c1eb0d7d8133.jpg

Nett-tv: Se video fra brannen.

Noen av fangene skal ha klart å komme seg unna flammene ved å bryte seg gjennom taket, forteller familiemedlemmer til det spanske nyhetsbyrået EFE.
Noen skal også ha benyttet sjansen til å flykte, skriver NTB.

Men lokale medier melder også at mange av fangene ble sittende innesperret på cellene.

Fengselsmyndighetene skal ha hatt problemer med å finne nøklene til cellene i kaoset som oppsto da brannen herjet som verst.

En talsmannen for brannvesenet i Comayagua forteller om «forferdelige scener».

– Det var minst 800 innsatte i fengselet, og det fryktes at mange av dem la på flukt under brannen, sa Hector Ivan Mejia, talsmann for landets sikkerhetsmyndigheter, ifølge nyhetsbyrået Ap.

De fleste av de omkomne skal ha vært innsatte i fengselet, som ligger rundt 75 kilometer nord for hovedstaden og ble totalskadd i brannen.

Frykter dødstallet stiger

Fengselet hadde 800 innsatte, langt mer enn bygningen hadde kapasitet til.

Brannen som feide gjennom fengselet skal ha startet rundt klokken 11 tirsdag kveld, lokal tid.

– Vi drar ut kropper, og vi har nådd 200. Situasjonen er alvorlig. De fleste har blitt kvalt, sa fengselsdirektør Danilo Orellana tidligere i dag.

Det har blitt meldt om skudd fra fengselet tirsdag kveld, på samme tid som brannen startet. Fengselsdirektøren sier imidlertid at brannen ikke startet under opprøret.

– Vi har to hypoteser. En er at en fange kan ha satt fyr på en madrass, og den andre at det skjedde en elektrisk kortslutning, sier Daniel Orellana, leder for fengselsvesenet i Honduras.

SISTE NYTT

Siste nytt