Hopp til innhold

Slått ned etter at han sa han var homofil

Keith Brooks-Bekkestrøm ble banket opp og slått i hodet med en glassflaske i parken etter å ha fortalt at han er homofil. Tre menn er varetektsfengslet etter hendelsen som skjedde midt på lyse ettermiddagen.

Keith Brooks-Bekkestrøm

MÅTTE SY FLERE STEDER: Ansiktet til 29-år gamle Keith Brooks-Bekkestrøm bærer sterkt preg av at han ble slått ned for tre dager siden.

Foto: Stig Morten Waage / NRK

Det er fortsatt blodflekker på skoene til 29 år gamle Keith Brooks-Bekkestrøm da vi møter han i parken på Birkelunden, dagen etter han ble angrepet av tre fremmede menn, i samme park.

En beige plasterlapp dekker over kuttet han fikk over venstre øye, og i hodet har han flere blå sting som holder sammen et dypt kutt. Han gjentar flere ganger at han ikke har ord for å beskrive hvordan han opplevde det som skjedde tirsdag ettermiddag.

Amerikaneren forteller at han fortsatt er i sjokk etter det politiet mistenker var hatkriminalitet, da han ble slått i hodet med en glassflaske etter å ha først blitt spurt om han var homofil.

– Etterpå var det akkurat som en film. Jeg kunne ikke tro det som akkurat hadde skjedd. At det skjedde her i Oslo? I Norge?

Slo med flaske

Det var tirsdag 22. juli at 29-åringen satt på en benk i parken på Birkelunden og hørte på musikk. Sola skinte og han forteller at han satt alene og nøt parklivet da to menn kom bort til han.

– En av dem spurte om jeg var homofil. Jeg ble forvirret over hvorfor de spurte meg om det, men jeg sa ja. Da slo den ene meg i hodet. Og den andre gjorde det samme, sier Keith Brooks-Bekkestrøm.

Han forteller at han etter hvert forsøkte å forsvare seg selv, og at han slo tilbake. Men så kom det en tredje person til.

– Han hadde en flaske som han slo i hodet på meg. Jeg tror at flasken knuste, også fortsatte han bare å slå på meg.

Artikkelen fortsetter under bildet

Keith Brooks-Bekkestrøm

BLODIG KUTT: Kuttet i hodet er langt og dypt.

Foto: Privat

Blod overalt

En mann som sitter like ved, sammen med familien sin, bryter inn for å hjelpe til. Det gjør at de tre mennene stopper angrepet og forsvinner ut av parken.

– Det var blod overalt, på hodet mitt, på klærne mine, på skoene mine. Det var så mye blod.

Etter overfallet kom han seg på Legevakta, Keith har fortsatt vondt etter overfallet.

– De måtte sy et dypt sår, så jeg har vondt i hodet mitt. De måtte sy over øyet mitt, og jeg har et sår på armen. Jeg føler meg ikke så trygg her lenger, det vil ta litt tid.

Det er bare flaks at jeg lever

Keith Brooks-Bekkestrøm forelsket seg i Norge for mange år siden, og har selv lært seg å snakke norsk. Han har vært på besøk i landet flere ganger, har mange norske venner og har planer om å flytte hit en gang i fremtiden. Men nå har han fått et nytt inntrykk av Norge.

– Jeg sliter med å finne de riktige ordene. Jeg kan ikke tro at dette kan skje i Norge, i Oslo, i en park midt på dagen. Det var mange folk som satt og nøt dagen. Jeg kan ikke finne ord og jeg sliter med å skjønne hvorfor de hadde lyst til å angripe meg bare fordi jeg er homofil.

Mannen som kom til for å bryte opp angrepet, hjalp deretter Keith Brooks-Bekkestrøm bort til fontenen for å vaske vekk blod. Kort tid etterpå kom politiet.

– Det kunne ha gått mye verre dersom han ikke hjalp meg. Jeg kunne ha hatt mye mer vondt, sier han før han drar på ordene en stund og legger til:

– Jeg kunne ha dødd. Jeg er veldig takknemlig for at han hjalp meg.

Artikkelen fortsetter under bildet

Keith Brooks-Bekkestrøm

SNILL LEGE:– Legen var veldig snill og hun sydde sårene mine. Jeg hadde med meg en venn, som passet på meg hele tiden. Jeg hadde ikke orket å være alene sier Keith Brooks-Bekkestrøm.

Foto: Privat

Gjerningsmennene pågrepet

Like ved parken ble tre menn på mellom 26 og 30 år pågrepet – alle med et omfattende rulleblad fra tidligere.

De hadde ifølge politiet blod på klærne, og ble senere utpekt som gjerningspersoner – både av vitner og fornærmede selv. De er varetektsfengslet siktet for grov vold under skjerpende omstendigheter. Ingen av dem erkjenner straffskyld.

– Jeg var på politistasjonen i går. Jeg måtte beskrive hva som hadde skjedd, og identifisere noen ved å se på bilder. De sa at mennene er tatt av politiet, og det gjorde at jeg klarte å slappe litt av, sier Keith Brooks-Bekkestrøm.

Nekter for ugjerningen

Aase Karine Sigmond er forsvareren til den ene av de siktede mennene. Hun sier at hennes klient ikke har noe med saken å gjøre.

– Han beskriver at han var i nærheten av parken med to venner, og han så noen andre gutter løpe fra parken. Deretter ble han og de to andre pågrepet av politiet. Han sier det dreier seg om en feilidentifikasjon.

Hennes klient har som den eneste av de tre siktede anket kjennelsen.

– Det blir opp til Rettsmedisinsk institutt å finne ut om det faktisk er blod på klærne, og hvem blodet eventuelt stammer fra.

Keith Brooks-Bekkestrøm sier at han ikke angrer på at han sa han var homofil.

– Jeg syntes det er viktig å være seg selv, og man må være trygg på å være seg selv. Jeg er glad for at jeg sa ja til at jeg var homofil, selv etter det som skjedde.