Vis klipp22:04

Dagens Kina (2:2)

Omhandler dato: 2012-11-08

Kina er i ferd med å ta tilbake sin ledende posisjon i verdensøkonomien. Hvilken retning vil Kina velge, og hva kan konsekvensene bli av Kinas klatring mot status som økonomisk supermakt? I dette klippet diskuterer Norges fremste kjennere av kinesisk politikk, næringsliv og kultur dette spørsmålet.

Vis klipp9:04

Sjøbadet i Trondheim

Omhandler dato: 2012-11-22

Sjøbadet i Trondheim åpnet i 1858 på Brattøra. Siden den gang har byens friskuser tatt seg en dukkert her i all slags vær og til alle årstider. Badet har både brygge, badehus og stupetårn, og herfra stuper man rett ut i Trondheimfjorden. I dette programmet møter vi unge og gamle isbadere. De mener at å ta seg et iskaldt morgenbad er noe av det beste og sunneste man kan gjøre. Det gir både god helse og godt humør.

Vis klipp27.43

Dalen vår - episode 6

Omhandler dato: 2013-04-16

Serien nærmer seg slutten, men for Walid, Masood, Heidi og alle de andre, er dette bare den første dagen i resten av livet i den allsidige Groruddalen.

For 60 år siden var Groruddalen et stille bondesamfunn. I dag blir den av noen omtalt som en innvandrergetto.

I løpet av fem uker har du møtt flere generasjoner grorud-døler, som sammen har opplevd den store omveltningen i ''sin dal''. Dette er sjette, og foreløpig siste episode.

Vis klipp3:53

Hunden Peik har reven som venn

Omhandler dato: 2013-04-09

Hunden Peik bor på Hamar, og i skogen i nærheten bor det en rødrev. De to er blitt bestevenner, og leker med hverandre hver dag, når Peik er ute og går tur med eieren sin.

Vis klipp27:31

Dalen vår - episode 5

Omhandler dato: 2013-04-09

For 60 år siden var Groruddalen et stille bondesamfunn. I dag blir den av noen omtalt som en innvandrerghetto. I løpet av seks uker får du møte flere generasjoner groruddøler, som sammen har opplevd den store omveltningen. For de som bor der, er Groruddalen ''vår dal''.

I femte episode forteller Hoodo om møtet med den norske damen som forandret alt, og jentene i dansegruppa Massive Riddim, passer ekstra godt på hverandre når de blir sjekket opp på shopping.

Vis klipp23.34

Det britiske samfunnet anno 2013

Omhandler dato: 2013

Hva er det som karakteriserer dagens Storbritannia, anno 2013? Sier noen '' England'', tenker du kanskje: prinsesse Diana, stive overklassemennesker på herregårder i TV-serier, eller lutfattige småbarn fra 1800-tallets Charles Dickens-romaner. Andre tenker god fotball! Eller Winston Churchill, heltemot, og andre verdenskrig.

Storbritannia er motsetningenes land, en fargerik og sjølbevisst moderne øystat med en historie som stormakt og imperiebygger.

I denne samtalen prøver vi å sirkle inn de viktigste trekkene ved den vesle nordeuropeiske øya med den storslagne historien.

Vis klipp28:25

Dalen vår - episode 4

Omhandler dato: 2013-04-02

For 60 år siden var Groruddalen et stille bondesamfunn. I dag blir den av noen omtalt som en innvandrerghetto. I løpet av seks uker får du møte flere generasjoner groruddøler, som sammen har opplevd den store omveltningen. For de som bor der, er Groruddalen ''vår dal''.

I fjerde episode er politimannen Masood på jakt etter en gjerningsmann som er på frifot, og Grethe synes samfunnsutviklingen går litt vel raskt i svingene.

Vis klipp28:56

Dalen vår - episode 3

Omhandler dato: 2013-03-19

For 60 år siden var Groruddalen et stille bondesamfunn. I dag blir den av noen omtalt som en innvandrerghetto. I løpet av seks uker får du møte flere generasjoner groruddøler, som sammen har opplevd den store omveltningen.

For de som bor der, er Groruddalen ''vår dal''. I tredje episode må Heidi velge om hun vil ha videoovervåking i blokka si, og politimannen Masood må brette opp ermene og stelle mer hjemme.

Vis klipp28:55

Dalen vår - episode 2

Omhandler dato: 2013-03-12

For 60 år siden var Groruddalen et stille bondesamfunn. I dag blir den av noen omtalt som en innvandrerghetto. I løpet av seks uker får du møte flere generasjoner groruddøler, som sammen har opplevd den store omveltningen.

For de som bor der, er Groruddalen ''vår dal''. I andre episode forteller Grethe og Bjørn om begeistringen da Norges første kjøpesenter åpnet i Groruddalen i 1958, og politibetjent Masood feirer sønnens bursdag sammen med familien.

Vis klipp1:41

Sandviken cirka 1914

Omhandler dato: 1914

Hans Berge filmet store begivenheter og små i begynnelsen av forrige århundre. Denne gangen har han filmet fra Sandviken sånn cirka 1914. Vi får se sjøboder og bebyggelse.

Klippet er uten lyd.

Vis klipp4:15

Laura på Påskeøya - del 1

Omhandler dato: 2010-04-18

Påskeøya er en liten øy som ligger i Stillehavet, og regnes som et av verdens mest isolerte steder. Øya er mest kjent for de store moaiene, statuer som det finnes hundrevis av over hele øya. Disse ble laget for over tusen år siden, og man er fortsatt usikre på hva slags funksjon de hadde.

Mange turister drar til Påskeøya hvert år, og i denne episoden blir du med Laura og familien hennes på reisen over til Påskeøya. Vi blir litt bedre kjent med øya, og Laura gir oss litt fakta om statuene.

Vis klipp4.01

Laura på Påskeøya - del 3

Omhandler dato: 2010-05-02

Laura er med familien sin til Påskeøya i Stillehavet. Øya er kjent for sine hundretalls statuer som ble laget for over tusen år siden. Men Påskeøya har også fantastisk natur og andre spennende ting å oppleve.

Bli med Laura på en liten rundtur og lær om folkene som bor på øya. Du får også bli med til et vulkankrater, og får se statuer og gamle tavler med skrift som ingen kan tyde.

Vis klipp3:57

Laura på Påskeøya - del 2

Omhandler dato: 2010-04-25

Laura er med familien sin til Påskeøya i Stillehavet. Øya er kjent for sine hundretalls statuer som ble laget for over tusen år siden. Statuene kalles moaier, og kan være opptil 20 meter høye.

Her utforsker Laura moaiene og finner ut masse om disse mystiske statuene.

Vis klipp27.22

Dalen vår - episode 1

Omhandler dato: 2013-03-05

For 60 år siden var Groruddalen et stille bondesamfunn. I dag blir den av noen omtalt som en innvandrergetto. I løpet av seks uker får du møte flere generasjoner groruddøler, som sammen har opplevd den store omveltningen.

For de som bor der, er Groruddalen ''vår dal''. I første episode møter vi blant andre politimannen Masood og Heidi, journalist i lokalavisen, som begge er kalt ut på jobb på selveste 17. mai.

Vis klipp33:31

Bolebyen Arendal

Omhandler dato: 2012

I mange år har Arendal hatt et slitsomt rykte på seg for å være en by preget av mye slåssing. På folkemunne blir byen kalt “bankedubyen”, etter det lokale uttrykket “e skal banke du”.

Dokumentarist Ludvig Løkholm Lewin har besøkt Arendal, og snakket både med de som fortsatt slåss, og de som har vært ivrige på slåssing tidligere. Lewin skjønte raskt at tidligere kickbokser Erling Havnå kom til å spille en viktig rolle i dokumantaren hans.

Hør dokumentaren ''Bolebyen Arendal'' i P3 Dokumentar.

Vis klipp7.11

Beppe Grillos protest i Italia

Omhandler dato: 2013

Beppe Grillo er en nyslått italiensk politiker som har suksess i kjølvannet av eurokrisa. Det nye partiet hans, Fem Stjerner-bevegelsen, fikk 25 prosent av stemmene i valget i februar 2013. Her møter du ham en måneds tid før, i en reportasje i Dagsrevyen.

Den økonomiske krisen skaper nye politiske bevegelser i mange av de europeiske landene som er rammet, blant andre Italia.

Opphavsrett NRK © 2009–2014 NRK | Nettsjef: Sindre Østgård | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen