"Jan Petersen" hører til emnene

"Jan Petersen" er relatert til programmene

Vis klipp1:18

SV-Kristin om Afghanistan

Omhandler dato: 2001

Den 7. oktober 2001 går USA, sammen med England, til militært angrep på Afghanistan for å slåss mot Al Qaida og Taliban, som er ekstremistiske og militante muslimske organisasjoner.

Den vestlige stormakten ønsker å finne Al Qaida-lederen Osama bin Laden, og stille ham til ansvar for terror-katastrofen mot World Trade Senter og andre mål i USA, 11. september samme året.

USA får støtte fra store deler av Europa og fra FN. I denne nyhetsreportasjen får du høre reaksjoner fra Høyres Jan Petersen og SVs Kristin Halvorsen.

Vis klipp10.42

Språkdrypp

Omhandler dato: 2003

En samtale rundt forskjellige ord og forskjellig ordbruk, etter en høyst useriøs presentasjon av visse dialektord ved Bård og Harald.

Alle navn og ord har en opprinnelse og en forklaring, og her får vi noen analyser av enkelte ord. Sammenhengen ordene brukes i, konteksten, avgjør hvordan vi forstår dem, og hvilken betydning vi tillegger dem.

Vis klipp7:35

Kjærlighetsroman

Omhandler dato: 2003

Gyldendal forlag har utlyst en romankonkurranse for å få frem Den Store Kjærlighetsromanen i vår tid.

Å skrive om kjærlighet er en utfordring, mener forlagsredaktøren, fordi det er så lett å falle inn i klisjeer og svulstige ord om noe alle har et forhold til.

Forfatteren Knut Faldbakken har skrevet mye om kjærlighet, og er glad for at Gyldendal på denne måten slår et slag for det inderlige og lidenskapelige språket.

Vis klipp1:15

Høyres glansdager

Omhandler dato: 1997

Høyre kjemper i motvind og ligger i 1997 an til å gjøre sitt dårligste stortingsvalg noensinne. Vi ser partiets leder, Jan Petersen på partimøte fire uker før stortingsvalget.

Tilbakeblikk på historien viser at i Kåre Willochs tid som partileder hadde partiet i 1981 31,7 prosent av stemmene, og dannet den første rene Høyre-regjeringen siden 1927.

Vis klipp1:48

Jan Petersen om krigen i Afghanistan

Omhandler dato: 2002

Det militære engasjementet i Afghanistan er en av de største operasjonene for norske styrker utenfor Norges grenser. I 2002 øker debatten om den norske deltakelsen i krigen i Afghanistan. Her er en kommentar fra utenriksminister Jan Petersen.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen