"Prinsesse Ingrid Alexandra" hører til emnene

Artikler om "Prinsesse Ingrid Alexandra"

"Prinsesse Ingrid Alexandra" er relatert til programmene

Vis klipp3.25

Kongefamilien hilser fra slottet 17. mai

Omhandler dato: 2012-05-17

Kongefamilien har tatt i mot barnetoget fra Slottsbalkongen i over 100 år. Det var kong Haakon VII som startet tradisjonen i 1906, og siden den gang har både kong Olav og Kong Harald vinket til barna fra balkongen sammen med ulike medlemmer av kongefamilien.

I 2012 var det kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus som stod på balkongen. Forsvarets stabsmusikkorps fremførte ''Norges kongesang'' og ''Ja vi elsker''.

Vis klipp1:16

Kongelig juleverksted

Omhandler dato: 2006-12-25

I dag lager også kongelige julepynten selv. Kronprins-familien på Skaugum vil gjerne være en moderne småbarnsfamilie, og da hører juleverksted med.

Her er Prins Sverre Magnus nettop fylt ett år, og han deltar ivrig når familien lager tradisjonell julepynt som dorullnisser og lenker til juletreet.

Vis klipp2:05

Prinsesse Ingrid Alexandra begynner på skole

Omhandler dato: 2010-05-19

Folk i Asker syns det er stas at prinsesse Ingrid Alexandra begynner på naboskolen Jansløkka til høsten 2010. Det er første gang en tronarving går på skole i nærområdet sitt.

I dette klippet ser du klasserommet til prinsesse Ingrid Alexandra og du får også et glimt av hennes pappa Kronprins Haakon Magnus sin første skoledag på Smestad skole, der også bestefar Kong Harald gikk.

Her kan du se prins Haakon Magnus lærer Titten Tei å regne

Vis klipp0:59

De første bildene av prinsesse Ingrid Alexandra

Omhandler dato: 2004

Her presenteres de første bildene av kronprinsafamilien etter at landets nye tronarving ble født 21. januar 2004. Bildene er tatt på Prinsesse Märthas salong på Skaugum ni dager etter at H. K. H. prinsesse Ingrid Alexandra ble født.

Vis klipp4.23

Dåpen til prinsesse Ingrid Alexandra

Omhandler dato: 2004-04-17

Her får vi se en reportasje fra dåpsdagen til prinsesse Ingrid Alexandra. Hovedpersonen kommer til slottet med sine foreldre, som hilser fremmøtte på slottsplassen. Inne i slottskapellet blir hun døpt av biskop Gunnar Stålsett.

Den lille prinsessen gir kraftig lyd fra seg mens bestefar Kong Harald bærer henne til dåpen.

Vis klipp1:31

Kong Harald i prinsessens dåp

Omhandler dato: 2004-04-17

Her får vi et utdrag av bestefar Kong Haralds tale i forbindelse med dåpen til Prinsesse Ingrid Alexandra. Han gir den lille prinsessen løfte om at det vil komme mye kjærlighet sammen med de plikter hun står overfor som arving til tronen.

Vis klipp2:06

Biskop Stålsett om prinsessedåpen

Omhandler dato: 2004-04-17

Biskopen som døpte prinsesse Ingrid Alexandra snakker om sine opplevelser på dåpsdagen, og hvordan han har samarbeidet med kronprinsparet i forberedelsene til dåpen. Han sier han syntes litt synd på lille Ingrid Alexandra under den store seremonien.

Opphavsrett NRK © 2009–2016 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen