Forsonende fans da AIK vant «Tvillingderbyet»

Det var supporterfest utenfor banen og fotballfest på banen da Stockholmsderbyet mellom Djurgården og AIK endte 3-2 til gjestene AIK. Tusenvis av fans marsjerte til kampen da fansen sto samlet etter supporterbråket i årets Allsvenskan.

God stemning og fred og fordragelighet blant supporterne.
Reportasje fra SVT.

SVT lagde denne reportasjen før kveldens Tvillingderby i Stockholm.

I kveld ble et av Skandinavias heteste fotballderbyer spilt da «Tvillingderbyet» i Stockholm mellom Djurgården og AIK som begge er stiftet i 1891 gikk av stabelen.

– Vi kjempet best, og fortjente seieren, sa matchvinner Eero Markkanen til CMore etter kampen.

På forhånd var det knyttet spenning til om hvordan stemningen mellom supporterne skulle være, etter bråket som førte til at en Djurgårdensupporter døde i serieåpningen.

Supporterklubbene til begge klubbene gikk ut med et felles opprop der de oppfordret fansen til ikke å bråke, men skape Sveriges beste stemning.

I videovinduet over ser man hvordan opptakten til kveldens kamp var, med flere tusen AIK-fans i tog til Tele2 Arena med bengalske lys og supportersang.

Kampen ble også stoppet flere ganger og andreomgangen ble forsinket på grunn av røyk etter de bengalske lysene.

Saken fortsetter under bildet!

AIK - Djurgården

Starten av andre omgang i Stockholmderbyet mellom AIK og Djurgården IF mandag kveld, måtte utsettes pga at supportere tente bengalske lys. Det samme skjedde i derbyet i 2011

Høie-tabbe ga AIK-overtak

Kampen var jevnspilt og som ventet ganske røff i første omgang. Begge lag hadde høy intensitet, men det var AIK som fikk uttelling først.

Høyreback Lorentzon er sist på ballen etter et hjørnespark og sender bortelaget opp i ledelsen. Bortefansen fyrte av et tjuetalls bengalske lys i feiringen og dommeren måtte holde igjen litt da luften tettet seg i Tele2 Arena.

54 minutter ut i kampen kommer mål nummer to for AIK da eneste nordmann i Stockholmsderbyet, Kenneth Høie, gjør en liten blunder. Skuddet fra 20 meter virker ufarlig, men Høie velger å bokse. Han bokser ballen rett på hodet til Nabil Bahoui som enkelt plasserer den i mål.

I 64. minutt kommer kampens perle. Eero Markkanen vender opp på 24 meter og skrur ballen helt oppe i motsatt hjørnet bak en sjanseløs Kenneth Høie.

Djurgården kom tilbake mot slutten av kampen da Erton Fejzullahu satte inn et straffespark etter at tidligere Tromsø-, Lyn- og Fredrikstad-målvakt Kenny Stamatopoulos feller Jawo. Deretter ble det 2-3 fem minutter på overtid da Haris Radetinac hælsparker ballen i mål fra en posisjon som minner mistenkelig om offside.

Saken oppdateres!

• Verstappen vant i Kina

Max Verstappen vant Formel-1-sprinten i Kina natt til lørdag norsk tid.

Han slo Lewis Hamilton med 13,043 sekunder.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».