Hopp til innhold

Yaya Toure mener han fortjener mer anerkjennelse

Samir Nasri uttalte at Yaya Toure (30) ikke får den anerkjennelsen han fortjener fordi han er afrikansk, og Toure selv sier at han oftere er offer for medias kritikk enn spillere som Xavi og Iniesta.

Messi og Toure

Yaya Toure mener han ikke får den anerkjennelsen han fortjener og at spillere som for eksempel Lionel Messi blir behandlet bedre i media.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Yaya Toure

Yaya Toure har har fått Manchester City på skuddhold til å gjenvinne Premier League-tronen.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Hadde han ikke vært fra Afrika ville alle sagt at han er den beste midtbanespilleren i verden, uttalte lagkamerat Samir Nasri til The Telegraph tidligere i år.

Nå tar Yaya Toure bladet fra munnen og sier i et intervju med BBC at han langt på vei er enig.

– Jeg tror det Samir sa definitivt er sant, sier 30-åringen som fredag ble nominert til årets spiller i England.

Ivorianeren sier i intervjuet at han ikke føler han får nok anerkjennelse for det han har oppnådd på fotballbanen. Han har vunnet ligatittelen i fire land og var en del av Barcelona-laget som vant Champions League i 2009.

– For å være ærlig, så føler jeg at jeg kun har fått skikkelig anerkjennelse av fansen, sier Toure.

Han mener at media ikke skryter nok av afrikanske spillere sammenlignet med andre.

– Hvis vi spiller bra og vi ikke får den skryten vi fortjener fra media, så er vi ikke der vi skal være. Jeg ønsker ikke være hard og jeg ønsker ikke være negativ, men jeg må være ærlig, sier han til BBC.

Skuffet hvis han ikke vinner årets spiller-prisen

Toure mener at media legger lista mye lavere for å kritisere ham selv enn for eksempel Iniesta og Xavi.

I tillegg er Manchester City-spilleren irritert over at spillere som Messi og Cristiano Ronaldo er gjenkjent over hele verden, mens han selv ikke er det.

– Hvis du drar til hvilken som helst del av Afrika, vet de hvem han (Messi) er. Men kommer du til Europa og sier «Yaya Toure», vil mange spørre seg «Hvem er det?» De vil kanskje kjenne navnet mitt, men ikke ansiktet, sier Toure.

Fredag ble det kjent at Toure var en av seks spillere som er nominert til å bli årets spiller i England. Han sier til BBC at han vil bli skuffet hvis han ikke blir utropt til årets spiller.

– Definitivt. Som en mester, som en vinner, ønsker jeg alltid å vinne, sier mannen med ligatitler i Elfenbenkysten, Hellas, Spania og England.

Nominasjonen til årets spiller i England

De nominerte til årets spiller i England. Luis Suarez, Eden Hazard, Yaya Toure, Daniel Sturridge, Steven Gerrard og Adam Lallana.

Foto: PAUL ELLIS GLYN KIRK ANDREW YATE / Afp

– De er mer enn legender

Toure er overbevist om at spillere som Samuel Eto'o og Didier Drogba også har fått mindre ros enn de fortjener.

– Definitivt, de spillerne er mer enn legender for meg og Afrika.

– Jeg er stolt av å være afrikansk, jeg ønsker å forsvare det afrikanske folket og vil vise verden at afrikanske spillere kan være like gode som europeere og sør-amerikanere, avslutter Toure, som sammen med lagkameratene i Manchester City går inn i en spennende ligainnspurt, der neste kamp er mot West Bromwich mandag.

PS: Yaya Toure ble skadet i kampen mot Liverpool og er usikker på hva han rekker av den resterende sesongen.

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Nok et tap for Lilleberg og Lightning

    Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 3–2 borte for Florida Panthers, og ligger dermed under 2–0 i kamper av Stanley Cup-sluttspillets første runde.

    Lilleberg fikk 17 minutter på isen og bidro med blant annet ett skudd på mål.

    Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
    Foto: BRUCE BENNETT / AFP
  • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

    Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

    Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

    Det bekrefter hun overfor NRK.

    Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

    – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

    Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

    Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

    Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

    Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

    PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

    Friidretts-VM 2023: Pressetreff
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

    Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

    Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

    For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

    – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

    – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

    Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

    Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

    – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

    Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

    55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

    NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal