Hopp til innhold

Bille Nielsen får bli i Rosenborg – men får totalt alkoholforbud

Alkoholforbud, mer sinnemestringskurs og sosialt arbeid er betingelsene Rosenborg har gitt Nicki Bille Nielsen etter episoden i København i påsken.

På pressekonferansen i kveld ble det klart at Nielsen fortsatt er RBK-spiller

Det sa sportslig leder i RBK, Erik Hoftun, på en pressekonferanse torsdag kveld.

– Vi har kommet fram til en løsning som Nicki har akseptert, og det handler om å hjelpe ham med å ikke havne i lignende situasjoner i framtida. Han får totalt alkoholforbud i tiden framover, han skal fortsette på sinnemestringskurs og i tillegg skal han bidra med sosialt arbeid på fritida, fortalte Hoftun på Lerkendal torsdag kveld.

Det var mandag at nyheten om at RBK-spilleren skal ha forsøkt å bite en dansk politimann i armen kom ut. Siden da har RBK-ledelsen vært usikre på danskens framtid i trønderklubben.

Urokråken er nå siktet etter paragraf 119 i den danske straffeloven, vold mot tjenestemann i arbeid. Klubben har brukt tiden fra de fikk vite om episoden til å innhente fakta i saken, slik at de kan ta en avgjørelse om danskens framtid i klubben.

Nå har de altså kommet fram til at de ønsker å gi 26-åringen en sjanse til i klubben.

– Alvorlig sak

– Det har vært en vanskelig og krevende sak. Og det er klart det er en alvorlig sak at en av våre spillere er involvert med politiet. Derfor har vi brukt lang tid på å komme fram til den beslutningen vi mener er den beste, forteller Hoftun.

Bille Nielsen – som satt ved Hoftuns side under presskonferansen – la seg flat og beklaget episoden i København.

– Jeg beklager og tar det fulle ansvar for det som har skjedd. Jeg vil ikke kommentere selve hendelsen, det blir bare feil synes jeg.

Han forteller at han hadde vært på påskelunsj hos kjæresten sin og at han ikke hadde drukket mye før han ble pågrepet av politiet.

– Jeg var ikke full, men hadde drukket et glass vin eller to til maten. Men jeg var ikke beruset i den situasjonen.

Ifølge Hoftun viser videoene han har sett fra episoden ikke tegn til at Bille Nielsen var synlig beruset.

Fredag får 26-åringen komme tilbake på treningsfeltet med resten av laget. det gleder han seg til.

– Det ser jeg veldig fram til. Jeg vil hjelpe laget fram og selv prestere på et høyt nivå. Jeg elsker å være her og hvis noen skulle være i tvil, jeg elsker klubben, sa han og kysset drakten sin.

Til tross for at RBK har bestemt seg for å gi dansken en ny sjanse, kan de måtte se på saken på nytt – skulle Bille Nielsen bli dømt for forholdet han er siktet for.

Ble satt ut av laget

Før møtet med Bodø/Glimt 2. påskedag bestemte ledelsen i RBK at dansken ikke skulle spille før de hadde fått klarhet i de faktiske forholdene rundt episoden.

Siden har han ikke trent med laget, og var heller ikke i troppen da Rosenborg møtte Nils Arne Eggens Orkla i første runde av cupen torsdag kveld.

Med torsdagens avgjørelse kan Bille Nielsen være klar allerede til kampen mot Brann på Lerkendal på søndag.

Episoden i påsken er ikke første gang Bille Nielsen har havnet i trøbbel. I september i fjor fikk han 10 000 kroner i bot for ordensforstyrrelser etter å ha blitt arrestert på byen.

Spissen ble den gangen sendt på sinnemestringskurs etter å ha fått en skriftlig advarsel fra Rosenborg.

– Vi setter inn tiltak for å hjelpe Bille å mestre dette, sa sportslig leder Erik Hoftun som understreket at dette ikke kunne skje igjen.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal