Hopp til innhold

Øker foreløpig ikke beredskapen på Norway Cup

Generalsekretær i Norway Cup, Frode Kyvåg, sier at de foreløpig ikke øker beredskapen under Norway Cup, til tross for terrortrusselen.

Norway Cup

Norway Cup øker foreløpig ikke beredskapen etter terrortrusselen mot Norge.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

På en pressekonferanse tidligere i dag fortalte PST-sjef, Benedicte Bjørnland, at en terrorgruppe i Syria planlegger å gjennomføre en terroraksjon i Norge i løpet av få dager.

Denne helgen starter Norway Cup på Ekebergsletta i Oslo hvor omtrent 30.000 spillere fra over 50 land skal delta. Turneringen varer fra 27. juli til 2. august.

Generalsekretær i Norway Cup, Frode Kyvåg, sier til NRK at de ikke forholder seg til trusselen og at han utover det ikke har noen kommentar.

Sikkerhetsansvarlig i Norway Cup, Cato Løken, sier at de forholder seg til råd fra politiet.

– Vi gjør som vi alltid gjør i slike situasjoner – vi forholder oss til de rådene vi får fra politiet. Det er de som styrer sikkerhetsinnsatsen rundt Norway Cup og den situasjonen som har oppstått nå, opplyser han.

Politiet vurderer tiltak

Politiet sier at de vurderer om de skal gjøre noen tiltak, men at det ikke er noen grunn til å tro at Norway Cup er et mål.

– Vi jobber med saken sammen med arrangøren, og vurderer fortløpende trusselbildet, men per nå ville jeg ikke hatt betenkeligheter med å sende mine barn til Norway Cup, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo-politiet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Han beskriver dette som en av de store pedagogiske utfordringene når det gjelder bevæpnede tiltak fra politiet.

– Politiet kan ikke garantere for sikkerheten, men vi gjør det vi mener er nødvendig for å sikre arrangementet slik som trusselbildet er nå, sier Fredriksen.

– Forstår at folk er engstelige

Leder i Sogn og Fjordane fotballkrets, Robert Endestad, oppfordrer alle til å reise til fotballturneringen tross terrortrusselen.

– Jeg forstår at folk er engstelige, men oppfordrer de til å følge retningslinjene som blir gitt og lar barna delta i verdens flotteste fotballturnering. Det er viktig å ikke lage for mye skremselspropaganda. Jeg tror det er mest fornuftig, sier han til NRK.no.

51 lag og over 500 spillere i alderen 10–19 år fra Sogn og Fjordane er påmeldt til Norway Cup. Endestad sier at fotballturneringen kan være et terrormål.

– Det er verdens største fotballturnering og det kan fort være et terrormål. Meg jeg har troen på at PST og politiet har god kontroll på situasjonen, sier han.

Siste nytt

  • Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

    Den britiske superstjernen Lewis Hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens Formel 1-løp i Shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering.

    Mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. Til slutt hadde han bare to førere bak seg.

    Hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. Dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken.

    – Er dette årets dårligste kvalifisering for Hamilton? Det må jo være det? Sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

    – Vi ser at Toto Wolff er sur, supplerte kommentator Atle Gulbrandsen med henvisning til Mercedes-teamsjefen.

    Hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen.

    (NTB)

  • Opprykk til A-VM for paralandslaget

    Fredag kveld sikret Norges paralandslag i hockey opprykk til A-VM etter å ha knust Sverige 3-0.

    Lørdag har Norge mulighet til å sikre gull i B-VM når de møter Tyskland til finale. Kampen spilles i Skien Fritidspark.

  • Verstappen vant i Kina – Hamilton med sterk andreplass

    Red Bulls tredoble verdensmester Max Verstappen vant Formel 1-sesongens første sprintløp i Kinas Grand Prix på lørdag.

    Den nederlandske 26-åringen slo Mercedes' Lewis Hamilton med 13,043 sekunder i det 19 runder lange løpet på Shanghai International Circuit og økte ledelsen i mesterskapet foran lagkamerat Sergio Perez, som endte på tredjeplass.

    Ferraris Charles Leclerc og Carlos Sainz ble nummer fire og fem.

    McLarens Lando Norris hadde beste startposisjon, men endte på sjetteplass. Teamkollega Oscar Piastri ble nummer sju og Mercedes' George Russell ble nummer åtte.

    (NTB)

    Chinese Grand Prix
    Foto: Edgar Su / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal