Hopp til innhold

Skadetrøbbel for Brann før møtet med Enga

Både Azar Karadas og Kasper Skaanes usikre foran den viktige bortekampen mot Vålerenga lørdag. Men trener Rikard Norling er optimist og håper på Branns tredje strake seier i eliteserien.

Norling på Brann-trening, ser på spillere

HEMMELIGHETSFULL: Brann-trener Rikard Norling vil ikke gi Kjetil Rekdal noe gratis foran møtet med Vålerenga.

Foto: Sindre Helgheim / NRK

Azar Karadas

USIKKER: Azar Karadas sliter med en leggskade.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix
Kasper Skaanes

USIKKER: Kasper Skaanes sliter med vonde hæler og gikk på krykker etter Rosenborg-kampen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix
Stephane Badji

KARANTENE: Stephane Badj pådro seg sitt tredje gule kort mot Rosenborg.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Rødtrøyer i akutt poengnød har fått fornyet selvtillit etter to strake seire mot Aalesund og Rosenborg, samt signeringen av spissen Marcus Pedersen (24) fra Vitesse Arnheim.

Den nyankome scoret sågar et praktmål da Brann nedkjempet Rosenborg hjemme på Brann Stadion.

– Må gjøre dem dårligere enn de er

– Jeg er veldig stolt over at vi tok tre poeng mot Rosenborg, for de er et godt lag som kom hit med en ny trener. Vålerenga og Kjetil Rekdal spiller litt annerledes. Mye kommer an på hvor gode vi gjør motstanderen. Klarer vi gjøre dem litt dårligere enn de er, så har vi en god sjanse, sier Brann-treneren til NRK.no.

– Hvilke forventninger har du til morgendagens kamp?

– Jeg håper det blir en sprakende, sprudlende og fin tippeligakamp som gjør at sponsorer investerer enda mer, at publikum strømmer til arenaen og at vi tar tre poeng.

Norling legger likevel ikke skjul på at skader og karantener gir ham hodebry foran stormøtet på Ullevaal lørdag. Stéphane Badji er ute etter tre gule kort og både midtstopper Azar Karadas og kantspiller Kasper Skaanes er usikre på grunn av skader.

– Vi har tatt ut en tjuemannstropp, Kjetil...

Men svensken er svært lite lysten på å si så mye mer om situasjonen deres.

– Jeg vet at på andre siden sitter det en trener som er veldig nysgjerrig på å høre og lese hva jeg sier. Vi har tatt ut en tjuemannstropp, Kjetil, og vi kommer til å ta avgjørelsene i morgen, sier Norling

– Er Azar Karadas med i den troppen?

– Ja.

– Kasper Skaanes?

– Samme.

Fra før er det kjent at en nå skadefri Vadim Demidov er aktuell på midten for Brann. Også spissen Jakob Orlov er friskmeldt, dermed kan det være klart for at svensken endelig får prøve seg i tospann med Marcus Pedersen.

LES OGSÅ: Pedersen: – Jeg blir motivert av pengene

Her er Norlings tjuemannstropp, Kjetil:

  • Øystein Øvretveit
  • Piotr Leciejewski
  • Birkir Már Sævarsson
  • Erlend Hanstveit
  • Eirik Birkelund
  • Daniel Mojsov
  • Vadim Demidov
  • Hassan El Fakiri
  • Fredrik Haugen
  • Azar Karadas
  • Jakob Orlov
  • Markus Jonsson
  • Marcus Pedersen
  • Håkon Lorentzen
  • Andreas Vindheim
  • Erik Huseklepp
  • Kasper Skaanes
  • Erdin Demir
  • Kristoffer Barmen
  • Jonas Grønner
Fakiri og Jonas Grønner sammen på treningsfeltet

PÅ TRENING: Med skadetrøbbel både på midtbane og i forsvar kan både hjelpetrener Hassan El Fakiri og Jonas Grønner være aktuell for førsteelleveren i morgen.

Foto: Sindre Helgheim / NRK
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal