Hopp til innhold

Bronsegutta: – Vi trodde på gull, men så ble det bråstopp

Tittelforsvarerne Are Strandli og Kristoffer Brun rodde inn til bronse i VM-finalen i lettvekt dobbeltsculler, kun et halvt sekund bak vinneren.

Are Strandli og Kristoffer Brun mottar bronsemedaljen etter finalen i lettvekt dobbeltsculler.

Se Are Strandli og Kristoffer Brun få bronsemedaljene sine.

Den norske duoen fosset inn til tiden 6.05,79 og endte 33 hundredels sekund bak den sørafrikanske vinnerbåten. Frankrike, som var den største favoritten, tok sølvet.

– Det kan vi ikke være misfornøyd med, selv om vi gjorde noen feil på slutten. Det var så nær, sa bronseduoen til NRK etter målgang.

De trodde selv de hadde en sjanse på de siste metrene, men rotet det litt til.

– Vi hadde troen, men så ble det bråstopp. Vi krasja litt med årene og vi tullet litt. Vi hadde vel heller ikke så mye igjen å kjøre med mot slutten. Men selv om det var så nær, kan vi ikke være misfornøyd, sier bronsegutta.

– Vi gjorde det vi kunne under ltt vanskelige forhold, konkluderer de.

Løpet var det raskeste i dobbelsculler noensinne. Den gamle verdensrekorden var 6.08,64.

Are Strandli og Kristoffer Brun var fornøyd etter dagens bronse i dobbeltsculler.

Are Strandli og Kristoffer Brun var fornøyd med bronsen

Stoppet opp på slutten

Brun/Strandli lå som nummer tre ved 500, 1000 og 1500 meter. En stund virket de å være litt på defensiven, men hadde stor fart mot slutten og ga rivalene kamp om gullet. På de siste 50-60 meterne stoppet det derimot litt opp for den norske båten.

– Dere nevnte vanskelige forhold. Hva betydde det?

– Det var mye vind, og det er en utfordrende bane. Men vi kan ikke klage, vi får til et bra løp likevel.

I fjor ble Brun og Strandli verdensmestere under mesterskapet i Sør-Korea.

Olaf Tufte rodde tidligere lørdag inn til en annenplass i C-finalen i singlesculler. Veteranen endte 83 hundredels sekund bak den australske båten på førsteplass. Totalt måtte Tufte ta til takke med en 14.-plass i mesterskapet.

For Tale Fiskerstrand Gjørtz ble det en sisteplass i kvinnenes D-finale i singlesculler. Hun lå bakerst hele veien.

Are Strandli og Kristoffer Brun kom på tredjeplass og tok dermed bronse i finalen i lettvekt dobbeltsculler. De var bare et halvt sekund bak vinnerne fra Sør-Afrika i den svært jevne finalen. Tyskland kom på andreplass.

Se hele finalen i lettvekt dobbeltsculler.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal